Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:49:

Comments

[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:10. Februāris 2020 - 19:46
(Link)
Aizmirsu pavaicāt - kā tie studiozi novērtēja un salīdzināja izglītības kvalitāti?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:11. Februāris 2020 - 09:11
(Link)
Pārsvarā pozitīvi. Divas (tobrīd) maģistra studentes bija sajūsmā, jo salīdzinājumā ar LU līdzīgām programmām, kursu piedāvājums esot krietni vien plašāks un daudzveidīgāks. (Protams, tas atkal ir $ jautājums.) Viens doktorants (šobrīd) arī šķiet kopumā apmierināts, bet nu doktorantūra ir diezgan cita un specifiska lieta, un te vairāk akmentiņš pašā LU doktorantūru sistēmā.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:11. Februāris 2020 - 22:06
(Link)
Varbūt no intervijas nepareizi sapratu, bet man tas šķiet nepareizi, ka jaunāko kursu studentiem un skolniekiem ir dota priekšmetu izvēle - sak, man tas nepadodas, tāpēc to lūdzu ne. IMO nepareizi. Ir jābūt bāzei izglītībā un specialitātē. Tikai sasniedzot pietiekamu līmeni, parādās spēja uz pašrefleksiju un saprast, kas ir vajadzīgs un kam labāk neķerties klāt. Man arī mācību laikā bija skaļš un pašam škita pamatots viedoklis, ka tas (...) nu man nekad nebūs vajadzīgs. Pilnīgi garām. Sevišķi universitātēs, ja vien tās nav diplomu tipogrāfijas. Specvienību atlasē armijā atbirst lielākā daļa, bet izglītībā aiz ausīm velk cauri studijām pēdējo ēzeli. Universitātēs, kur būtu jāgatavo intelektuālā elite, nedrīkst dot atlaides un mēģināt raustīties līdzi visām vēsmām kā puņķim uz drāts. Un tāpēc ir vajadzīga autonomija, to jau agrīnos viduslaikos saprata. Iespējams, ka LV, tajā skaitā, LU, doktorantūra un ar to saistītās lietas ir pastīvas, bet tas vairāk ir
saistīts ar birokrātiju un $ trūkumu. Atminos vienu pārstāstītu stāstu no Vaļņu ielas IYI Ķīļa ministrēšanas laikā, kad nav bijis skaidrs, kuras valsts labā tas kantoris strādā - LV tā noteikti neesot. 2020 - un atkal deja vu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:13. Februāris 2020 - 13:44
(Link)
Par bakalaura studijām Tartu neesmu iedziļinājusies tādēļ nepateikšu, vai viņiem ir pamatkursu komplekts, kaut kas līdzīgs kā LU A daļas kursi. Bet būtu grūti iedomāties labu izglītību kādā jomā bez tāda pamata komplekta.
Bet par LU - ir programmas, kur B daļas kursi tikai uz papīra ir izvēle, realitātē jāņem visi piedāvātie, lai savāktu kredītpunktus. Tas nav forši. Tad, kad līdzīgi notiek arī ar maģistra programmām, tad jau ir pavisam bēdīgi.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:16. Februāris 2020 - 19:44
(Link)
Atkārtošos - izvēles priekšmeti vispār ir diskutabla lieta. Tā jau mācību laiks ir saspiests un salikt tajā brīvas izvēles kursus uz bāzes zināšanu rēķina pirms specializācijas ir nedaudz dīvaini.
Powered by Sviesta Ciba