nesaprotami
Kā es braucu darbu meklēt. Latvijā. 
20th-Oct-2017 04:29 pm
Virsraksts ierakstam ir, protams, kliedzošāks nekā patiesība, jo atbraucu uz Latviju un kādus 7 mēnešus darbu nemeklēju, jo meklēju finansējumu mūsu filmas projektam, tas lūk vēl ir procesā, jo nav tik viegli, ja nepazīsti pareizos cilvēkus. Mūsu iekrājumi arī izsīkst, līdz ar to, plāns tāds, viens no mums strādās 9-5 darba dienu ( jo otrs neprot latviski), ienesīs kādu naudiņu ēšanai un īrei, otrs strādās pie tā kas sirdij Tuvs.
Plāns jau labs vai ne?
Mazliet aizmugures fona.
Kabatā mazā maisiņā man ir LU bakalaurs vēsturē un Velsas universitātē bakalaurs dok. filmu un TV kursā. Nekad neesmu dzīvojusi uz pabalstiem un arī tagad to negribu darīt un nedarīšu.
Sākot meklēt darbu radās arī man viens loģisks uzstādījums, labi, es meklēšu darbu, bet tādu, kas arī spētu mani attīstīt, kas mani izaicinātu un būtu manā izglītības lauciņā. Pašlaik kamēr naudas no sakarātā mums pietiek vēl 3-4 mēnešiem, es nespēju un negribu sūtīt CV uz kafeijnīcām, jo šķiet tur jau savu laiku esmu atsēdējusi un tomēr arī esmu kopā veselus 6 gadus mācījusies un ir bijusi pieredze savā lauciņā, tikai ārzemēs. Taču tagad ar vien biežāk nepamet doma, ka ja jau visi vadži trūks kafenīca lai iet...ja vien tur nemaksā minimālo? vai tāda lieta vispār Latvijā ir?
Līdz šim tā diezgan aizrautīgi, katru dienu ejot Valsts nodarbinātības aģenturās mājas lapā, gan cv.lv, gan ieskatoties FB lapās, divu mēnešu laikā esmu atradusi 50 man interesējošus darba piedāvājumus. Katram no tiem es esmu veltījusi vismaz 1 h laika, lai pieskaņotu savu pieteikuma vēstuli. Tātad tas man aizņēmis no 8 nedēļām labi ja vienu, darba stundu ziņā.
Kādi tad ir bijuši reuzltāti:
Atbilde no Letas, kur aizeju uz interviju un pēcāk man piezvana, ka viss bija super, bet tas Jūsu minētais 6nieks latviešu valodas gramatikā, nekam neder, jo esam atlaiduši korektoru....khmmm, tad tāpēc mēs presē pamanām tik daudz drukas kļūdu, jo tagad pat naudas tam nepietiek.
Un aizgāju uz vēl vienu interviju, kādā no filmu studijām, kur īpašnieks meklēja kādu kurš prot pārdod filmas, bet īsti ko pārdod pats nezināja, šķīrāmies ar labiem vārdiem, pie viņa atgriezīšos ar savām idejām, kad kafejnīcā sūkāšu cukura kubiciņus.
Un tagad ir vēl viena atbilde, bet, ar mājas darbu, mājas darbs principā ir sociālo tīklu stratēģijas izveidošana, programmas sastādīšana un vēl kas cits. Lai visu to varētu sagatavot sākumā jāiepazīstas, jāizanalizē un tad jāatdod viņiem savas idejas. Tā aizrit viena diena, protams, ar kūkas pauzēm un paskatīšos pa logu pauzēm, mums starp citu tagad ir ļoti labs skats uz TV torni un Daugavu, bet vairs nav treilerīša askētisms, kurā nodzīvojām 4 mēnešus. Tas tā, lai parādītu, ka neesam tie, kas baigi daudz prasa no ``lietām``. Savā darziņā arī kādas puķes jāiemet, vai zinies.
Vēl domāju, labi, izskatās, ka valsts rīko http://macibaspieaugusajiem.lv/ , kur var pārvalificēties, jo kā mēs zinām, humanitārie ir par daudz saražoti uz šīs pasaules. Pavērojot šī projekta marketingu, cilvēki bildēs izskatās tik nelaimīgi un uz robežas, kas liekas, ka nu ja jau Tev neiet, tad Tu vari droši pievienoties viņu bariņā un skumīgi sevi pārkalificēt!
Nekā nebija!
Tev jābūt nodarbinātam un tikai zemākajās profesijās, lai Tev būtu priekšroka. Mans sapnis par galdnieka amatu arī izplēn.( bija ļoti interesanta epastu apmaiņa, lai tiktu pie šāda slēdziena)
Es zinu ir vēl taču Valsts nodarbinātības aģentūra un es varētu iet tur, bet man kaut kā ļoti kaulā griež iespējamā birokrātija un dokumentu kārtošana, man pietiek paskatīties viņu mājas lapā un pašai meklēt darbu, jo spēks man vēl ir un 3-4 mēnešus es pat varu īri nomaksāt.

Un tas viss uz fona mēdijos: ReBaltica ``Nākotnes Latvieši``
Comments 
21st-Oct-2017 11:49 am
Darba meklēšana ir laimes spēle un loterija, jo ir nedēļas, kad vispār neparādās interesantas vakances vai arī tāpat vien nosūtot vēstulīti,e-pastā svilpo vējš, that's everī vietējais latvietis life. Painteresējies kultūras iestādēs un muzejos vai tur ir kādas ieceres, filmu veidošanai 100gades sakarā (cik zinu, filmas būs tiešām daudz, gan jau arī lokāli novados kaut kas arī ir padomā - nav jau tā, ka piķis kultūras lietām grozās tikai Rīgā). Vai arī ReTV (Latvijas reģionu televīzija) un LTV arī noteikti kaut kas ir padomā - Latvijas TV ekrānos nebūt nefigurē tikai debīli realitātes šovi, bet arī izglītojoši raidījumi.

http://macibaspieaugusajiem.lv/ točna izskatās depresīva lapa. :D
Un rebaltica "nākotnes latvieši" arī ir depresīvs projekts, kas izklausās pēc fake news, jo uzņēmīgi cilvēki tāpat ies un darīs,nevis čīkstēs. Jo latviešiem ir tendence saklausīt tikai no negatīvāko, tad pastāstīt to radiem,draugiem un tad kaut kāda čerņa,izrauta no konteksta, arī pamudina aizbraukt forevar and evar.

22nd-Oct-2017 10:00 pm
Daru ko varu, urķējos un meklējos.
21st-Oct-2017 12:56 pm
Es visu izlasīju un es atbalstoši vienkārši paklusēšu.
22nd-Oct-2017 09:59 pm
Paldies
This page was loaded Apr 27th 2024, 6:16 am GMT.