Ekspedīcija nezināmajā

« previous entry | next entry »
Mar. 26th, 2021 | 01:02 pm

Kucēns Tronds šorīt pa logu ieraudzīja ziemeļbriedi. Vispirms uztrakoja, bet tad ilgi bija tāds domīgs.
Es arī jūtos kā kucēns Tronds, kurš pirmo reizi ieraudzījis ziemeļbriedi. Pēc dienu ilgā brauciena uz Abisko un atpakaļ visu nākamo dienu nevarēju atjēgties. Tundra, kalni, aizsaluši arktiskie ezeri un es, mazā metāla kastē uz riteņiem uz nebeidzama ceļa (paldies labajiem zviedru ceļiem un paldies metāla kastei uz riteņiem). Un Lielais Nezināmais, mans jaunais draugs, kurš vienmēr ir bijis ar mani, tikai parasti es izlikos to neredzam.
Izlaidu D. pie Kungsleden vārtiem, viņi kopā ar Skudru un Tomi devās iekšā savā Lielajā Nezināmajā. Tas bija paciolājošs un satraucošs brīdis, arī palaišana un atlaišana ir manas šī ceļojuma tēmas. Neko daudz par viņiem nezinu, tikai to, ka pirmajā naktī bija pamatīga vētra un ka suņi ir malačuki. Bet kā teica Ario, šī namiņa saimnieks, kurš viens pats gāja 700 jūdzes pāri Aļaskai — nav ko tur satraukties, tu vienkārši ej un ej, dienu pēc dienas, viss ir ļoti skaisti un tu vairs nekad negribi apstāties.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {4}

Snorke

(no subject)

from: [info]snorke
date: Mar. 27th, 2021 - 02:02 pm
Link

Man berns dzivo Gallivaree, jus tuvu izskataties!!

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Mar. 27th, 2021 - 03:40 pm
Link

Jā, tas ir netālu, šejienes mērogos :) braucu cauri, man patīk kultūru un tautību dažādība kas jūtama šejienes pilsētās - vienojošais nav nacionālisms, bet Arktika un tas ko cilvēki šeit dara.

Atbildēt | Parent


aabols

(no subject)

from: [info]aabols
date: Mar. 28th, 2021 - 12:15 pm
Link

nu jau būs 11 gadi, kā katru gadu braucam uz Kirunu, Abisko un visur kur tur apkārt copēt. Tur kad vienreiz aizbrauc, tad bez vairs nevar.

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Mar. 28th, 2021 - 09:03 pm
Link

Jā, ievelk gan. Un Arvidsjaurē sakarīgs īpašums (māja, saimniecības ēkas, zeme) maksā tik cik parasts Rīgas divistabnieks..

Atbildēt | Parent