Holivudas dzungli, pestelu ciems, apburtais ezers

« previous entry | next entry »
Oct. 24th, 2011 | 10:56 am

Bronhits, rudens.. Ik pa bridim, svistot tropu sviedrus, neticigi atceros so kashaduras sutito zinu.

Bijam tajos dzunglos, kur Mels Gibsons filmeja Apocalypto. Atceros, kad to skatijos, domaju, kads suds filma, bet cik smuks settings. Man patika, ka tajos dzunglos bija indianu pirts, kam pie ieejas nolikta dievietes statuja. Dievietei ir melna mute, jo vina aped pirti gajeju grekus. Loti praktiski ta pie viena attirit gan ieksinu, gan arinu.

Dzungli atrodas pie liela ezera, bet ezers - vulkana krateri, un no ta ezera iztek udenskritums un klust par upi, kas ietek cita ezera, ko sauc par Apburto ezeru. Apburto tapec, ka sausaja sezona, ta udens limenis pacelas, bet lietus sezona samazinas, un neviens nezin kapec. Ezeram ir ari legenda par princesi, kas taja upurejusies, lai vinas tautai nekad netruktu udens.

Vulkana kratera ezera dzivo krokodili, bet tas netrauce vietejiem peldeties un nurkot pec zivim un veziem. Kad jautaju, vai tad nav jabaidas no krokodiliem, man atbildeja, ka tie tusejot tikai tur, kur vairak udens, un tikai dazreiz kads iepeldot pludmales. Man gan ari ar " dazreiz" pietiek, lai nerastos velesanas tuvoties udenim.

Naksnojam ciemata pie vulkana ezera, un vieteja bara iepazinamies ar Alehandro, kas stadijas prieksa ka atbildigais par ciema tirgu. Vins radot uz pirkstiem, pazinoja, ka te bez mums ir bijusi vel 3 letones, pirms 3 gadiem. Vai tik tie nebijat jus, Eva? Alehandro teica, ka mes neesam gringo, gringo ir tikai amerikani un tapec mums nav jauztraucas - neviens mums ne pirkstina nepiedursot, lai ari sava starpa varbut kausoties. Kubiesi malaci, noturejas preti amerikaniem, bet mums meksikaniem, pietrukst sis krasas, radot uz savu spilgti sarkano kreklu, drumi noteica Alehandro. Pec sis sarunas mums bija lidz galam skaidrs, ka vislabakas iepazisanas notiek baros, un jo vienkarsakos, jo labak.

Sis pats ciemats ir zinams ka Meksikas raganisma, pestelotaju un shamanosanas epicentrs. Atkratijamies no dazadiem auras tirisanas un garu izdzisanas piedavajumiem, bet drusku nozeloju, ka atteicos no rokas lasisanas piedavajuma, ko izteica baskajaina sieviete, bruna ka koka sakne ( atcerejos, cik aizraujosi roku lasa Taim). Vina ari piedavaja man pastastit par milestibu, bet diezvai es saprastu vinas vulkanezera- dzunglu valodu.

Talak atpakal uz lielo pilsetu.
Tags:

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {4}

cits laiks

(no subject)

from: [info]siltavieta
date: Oct. 25th, 2011 - 09:14 am
Link

ōsam

Atbildēt


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Oct. 25th, 2011 - 09:43 am
Link

garšīgs ieraksts!

Atbildēt


(no subject)

from: [info]kashadura
date: Oct. 25th, 2011 - 10:44 pm
Link

Francis izlasīja pirmo rindkopu un paziņoja, ka "arī gribētu būt tur".

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 26th, 2011 - 07:49 pm
Link

Vinam patiktu ari tas galvaskausa formas kukas ar tortes pildijumu :)

Atbildēt | Parent