Augusts 28., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:12
Bet par pavisam nesaistītām lietām šodien - kopš pārgāju uz vegānismu, esmu vairākās domubiedru grupās saistītās ar vegānismu - pārsvarā ar domu atrast jaunas receptes vai visādus vegānu trikus kā padarīt savu dzīvi vieglāku. Nesen biju uz vegānu meetup, kas lai gan visādi jauks, nebija priekš manis. Kāpēc? Dēļ aktīvistiem.
Iespējams, ka man nav pareizā domāšana, iespējams manī tas nav iekšā - mainīt pasauli utt, bet aktīvisms nav priekš manis. Mums te ir tāda vesela grupa un viņi visi šausmigi pārdzīvo, iet guļas pie McDonalds, stāv pilsētā ar maskām un biedē cilvēkus ar baisām dokumentālajām filmām par vardarbību pret dzīvniekiem, kas notiek fermās, no kurienes nāk gaļa utt., utjp.

Es uzskatu, ka vegānisms ir personīga izvēle, kaut kas tāds pie kā liela daļa cilvēku, kas to izmēģina, nonāk paši. Ziņkārības pēc, iedvesmojoties no apkārtējiem, noskatoties filmu, bet ne ar bariņu vardarbīgi noskaņotu aktīvistu. Man liekas, ka tāds aktīvisms tikai atgrūž cilvēkus. Es zinu, ka mani tas atgrūstu. Pat esot vegānam, nu jau gandrīz gadu, man bija nekomfortabli atrasties taja meetupā, kad viņi kala plānus saģērbties kā cūkām un doties boikotēt kaut kādu cūkgaļas festivālu. Really? Labi, arī cūkgaļas festivāls visā visumā nav nekas lielsks, bet vai tiešām neienāk prātā, ka cilvēki, kas apmeklē tādu pasākumu, tiešām ļoti mīl to cūkgaļu un kaut kādi cūkas kostīmos tērpušies vegāni, neliks visiem doties mājās un apdomāt dzīvi un paradumus, kas ir izveidojušies desmitiem gadu laikā.

(6 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]colder_
Date:29. Augusts 2016 - 08:35
(Link)
Nee, es arii neatbalstu to, jo par to var ar galjeedaju diskuteet, sarunaaties, bet nevis uzspiest savu viedokli, protams, ja man saak uzbrukt un apsaukaat kaut kaa par to, ka glaju needu, tad gan ir nejauki. Bet taas dokumentaalaas gan vajadzeetu buut vairak pieejamaam, vairaak informaacija apr to vareeja buut, bet nevis shaadi - in your face cuukas kostima apgerbies viens. tomer par to galju ir tiehsi kaa pashi galjeedaji saka "tu vnk nezini, neredzi to dzivnieku, tu aizej uz veikalu un iegadajies galju kaa veelvienu produktu, taapat kaa aabolu!"
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:30. Augusts 2016 - 13:11
(Link)
Es gan esmu ļoti cerīga un ticu, ka tas viss lēnām, lēnām notiks. Kaut vai salīdzini progresu pēdējo 10 gadu laikā! Tomēr vegānisms sāk kļūt ļoti normāls.
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:30. Augusts 2016 - 13:17
(Link)
nu,tagad jau ir visa kaa normaali, pat piedzimt par puiku, bet izaugt par meiteni, ta ka ,ko tur negaljeedajiem uzrtraukties, tas jau nav nekas taads nenormaals, tachu visaas malaas ur vegetarieshiem/veganiem,ko eest, un tikai 35+ maisntream (nekad necelojis, nekad neko riksantu nedarijis, bet ofisa nosedejis - parpsileju galejiba) visbiezhak izsaka debilus komentarus (mana noverojuma). zviedrija ,protams, ka pilnigi nekada problema nav, latvija shur tur vegetariesa ediens nozimeja italiesu pelmeni.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Augusts 2016 - 08:51
(Link)
interesanti zināt - ja šiem vegānisma aktīvistiem pajautātu viņu domas par reliģiozajiem fanātiķiem no senajiem laikiem, vai viņi teiktu, ka, jā, kristus fanāti bija forši čomi, vai arī tomēr teiktu, ka negrib, lai viņus salīdzina ar tādiem reliģijas uzspiedējiem? :)
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:30. Augusts 2016 - 13:11
(Link)
Vo vo!
[User Picture]
From:[info]zazazumm
Date:29. Augusts 2016 - 17:56
(Link)
es domaju, ka cilveki atrod lidzigi domajosos, viniem ir daudz briivaa laika un tad nu iet sitads sviests valaa ..
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba