Augusts 28., 2016


[info]samantta21:12
Bet par pavisam nesaistītām lietām šodien - kopš pārgāju uz vegānismu, esmu vairākās domubiedru grupās saistītās ar vegānismu - pārsvarā ar domu atrast jaunas receptes vai visādus vegānu trikus kā padarīt savu dzīvi vieglāku. Nesen biju uz vegānu meetup, kas lai gan visādi jauks, nebija priekš manis. Kāpēc? Dēļ aktīvistiem.
Iespējams, ka man nav pareizā domāšana, iespējams manī tas nav iekšā - mainīt pasauli utt, bet aktīvisms nav priekš manis. Mums te ir tāda vesela grupa un viņi visi šausmigi pārdzīvo, iet guļas pie McDonalds, stāv pilsētā ar maskām un biedē cilvēkus ar baisām dokumentālajām filmām par vardarbību pret dzīvniekiem, kas notiek fermās, no kurienes nāk gaļa utt., utjp.

Es uzskatu, ka vegānisms ir personīga izvēle, kaut kas tāds pie kā liela daļa cilvēku, kas to izmēģina, nonāk paši. Ziņkārības pēc, iedvesmojoties no apkārtējiem, noskatoties filmu, bet ne ar bariņu vardarbīgi noskaņotu aktīvistu. Man liekas, ka tāds aktīvisms tikai atgrūž cilvēkus. Es zinu, ka mani tas atgrūstu. Pat esot vegānam, nu jau gandrīz gadu, man bija nekomfortabli atrasties taja meetupā, kad viņi kala plānus saģērbties kā cūkām un doties boikotēt kaut kādu cūkgaļas festivālu. Really? Labi, arī cūkgaļas festivāls visā visumā nav nekas lielsks, bet vai tiešām neienāk prātā, ka cilvēki, kas apmeklē tādu pasākumu, tiešām ļoti mīl to cūkgaļu un kaut kādi cūkas kostīmos tērpušies vegāni, neliks visiem doties mājās un apdomāt dzīvi un paradumus, kas ir izveidojušies desmitiem gadu laikā.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
master of procrastination - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba