saimniece

Komentāri

Jaunās saimnieces dienasgrāmata

raspodiņi (alchemilla vulgaris)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Dēvēts arī par kroku lapu, rasuli, rasu puķi un skreituli. Raspodiņus vāc ziedēšanas laikā. Nogriež ziedus kopā ar stublāju, der arī lapas. Raspodiņi labi žūst istabā, izklāti uz papīra lapas, bet ne tiešā saulē.

Raspodiņu tēja palīdz pret daudzām kaitēm, jo tajos ir daudz sabalansētu vielu. Raspodiņiem ir laba pretiekaisuma un pat pretvēža iedarbība. Tie satur flavanoīdus – antioksidantus, kas sakārto organismu šūnu līmenī. Remdē sāpes un dziedē brūces. Raspodiņa tēju ieteicams lietot pavasarī un rudenī kā organisma attīrīšanos veicinošu līdzekli, kā arī grūtniecības laikā. Tāpat raspodiņa tēju ieteicams lietot cilvēkiem, īpaši bērniem, ar vāji attīstītiem muskuļiem. Regulāri dzerot raspodiņa tēju iespējams ārstēt hroniskus iekaisumus, tas stiprina imunitāti, uzlabo vielmaiņu un attīra asinis.

Raspodiņi ir arī sievu zāle. Šo augu tēja regulē menstruālo ciklu, savukārt grūtniecības beigās palīdz dzemdītei satrenēties dzemdībām, bet pēc radībām sniedz spēku tai sarauties un iztīrīties līdz galam, lai beigtos pēcdzemdību asiņošana. Vecmātes pārliecinājušās, ka raspodiņu tēja arī mazina pēcdzemdību atsāpes — pēcsāpes, kas rodas, dzemdei saraujoties, tās īpaši jūtamas laikā, kad bērniņu baro ar krūti.

Ja raspodiņus dzer kā ikdienas tēju, vienu tējkaroti drogas aplej ar 200 g verdoša ūdens. Dienā var izdzert 2 – 3 krūzes. Ārstniecības nolūkiem (pie sieviešu problēmām, dažādiem iekaisumiem, mēnešreižu traucējumiem) gatavo stiprāku tēju – ņem 1 ēdamkaroti uz 200 g ūdens, vāra 5 minūtes, 20 – 30 minūtes ļauj ievilkties. Dzer pa 1/3 glāzes 3 – 4 reizes dienā pēc ēšanas, jo raspodiņi nedaudz mazina kuņģa sulas izdalīšanos. Ja dzers par daudz, var rasties vēdera aizcietējumi.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba