28 November 2012 @ 07:48 pm
 
 
 
( Post a new comment )
Krišjānis[info]konstruktors on November 28th, 2012 - 10:06 pm
nē nu tiešām! Ko vēlējies ar šo bildi pateikt? Skaties 8 minūšu tālā nākotnē? Tev drīz sals pēdas? Ko? Es tiešām vēlos zināt.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 28th, 2012 - 10:31 pm
kopš kura laika ar visu ir kaut kas "jāpasaka"?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krišjānis[info]konstruktors on November 28th, 2012 - 10:35 pm
bet tad kādēļ gāji caur sūri grūtajam "man šī bilde jāieposto" brīdim - tai taču ir jābūt kādai pievienotai vērtībai.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 28th, 2012 - 10:45 pm
nesaprotu, kāpēc lai bildes ielikšana būtu jāuzskata par kaut ko "sūri grūtu". ja Tu tā jūties par bilžu ielikšanu cibā, izsaku (nelielu) līdzjūtību. man arī neliekas, ka ciba būtu tā vieta, kur cilvēki rakstītu/liktu bildes tāpēc ka "jāposto". nezuskatu, ka man būtu ļoti jāpiedomā, lai katrai lietai, kas parādās manā cibā, būtu kaut kāda īpaša pievienotā vērtība - nav jau nekāda mācību grāmata vai ziņu portāls, vai mākslas galerija, vai kas tamlīdzīgs. ieraudzīju kādā veidā glītu bildi, ieliku cibā. ja vēlies, varu speciāli priekš Tevis izdomāt kādus pāris dažādus "pievienotās vērtības" scenārijus. varbūt attēlā redzamais gaitenītis atgādina man mājas, mana dzīvokļa gaiteni, un raisa nostaļģiskas sajūtas; varbūt man nāk miegs, un es izjūtu saikni ar sievietes ilgpilno skatu gultas virzienā, bet varbūt man vienkārši liekas, ka viņai ir smuks dibens. vai tam ir nozīme?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krišjānis[info]konstruktors on November 28th, 2012 - 10:48 pm
jā.
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on November 28th, 2012 - 11:42 pm
Reāli nesaprotu šāda tipa komentārus. It kā kāds spiestu lasīt cibiņus, kuru ieraksti un postotās bildes nav saprotami. Nav tā, ka vienkārši vajag kaut kur izlikt negācijas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krišjānis: kubiks[info]konstruktors on November 29th, 2012 - 12:34 am
mani komentāri tika veikti tikai un vienīgi nenoteiktības mazināšanas dēļ.

Spiež arī - šādi ieraksti ik pa laikam parādās "latests posts" sadaļā bez noteikta mērķa, nenoteiktu cilvēku radīti. Tā ir absolūta nekompetence sevis kontrolēšanā, kas noved arī pie mana prāta piesārņošanas ar bezjēdzīgu, vistiešākajā šī vārda nozīmē, informāciju. Pret ko, saprotams, man arī ir negācijas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on November 29th, 2012 - 12:42 am
Nenoteiktību kliedējošus jautājumus var uzdot arī ne izņirdzīgā tonī.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krišjānis: kirils[info]konstruktors on November 29th, 2012 - 12:55 am
šķiet Tu nenoteiktību jauc ar neizpratni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on November 29th, 2012 - 01:38 am
Bet kāda starpība - neizpratni kliedējošus jautājumus arī var uzdot ne izņirdzīgā tonī. Tāpat, kā "spiesta lieta" šeit ir stiepjams jēdziens vairākos līmeņos - pirmkārt, Ciba pati par sevi ir vietne blogiem bez noteiktas tematikas, kuru var neizvēlēties lietot, ja jaukta tematika nav pieņemama, otrkārt, ja tomēr šādas lietas ir aizkaitinošas, var rūpīgi izvēlēties cibiņus, kurus piedraugot, un nekad vairs nelasīt latest posts, treškārt, pastāv brīnišķīga iespēja "rullēt pāri" visam, kas neinteresē, parasti smadzenes ir gana apstrādātspējīgas, lai spētu automātiski izfiltrēt un atmest to, kas tām nav vajadzīgs.

Var arī mācīties mīlestību un iecietību.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 29th, 2012 - 01:06 am
un kas traucē pārskrollot pāri “piesārņojošajai” informācijai? pie tam, lūkojoties latest posts taču jebkuram saprātīgu vecumu sasniegušam cilvēkam būtu jāsaprot, ka nebūs tā, ka tur rādīsies tikai konkrētajam lasītājam interesējoša informācija - tam ir domāta friendliste.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krišjānis[info]konstruktors on November 29th, 2012 - 01:17 am
Ir arī security iestatījums, lai lietas, kas paredzētas tikai frendlistēm, nerādītos latest posts.

Bet vai kādam tas vispār būtu jāredz, ja tam nav itin nekādas nozīmes. Būtu taču jābūt kaut kādai atbildībai un paškontrolei.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 29th, 2012 - 01:25 am
kurš teica, ka tam (bildei) nav nekādas nozīmes? nedomāju, ka kritērijs "glīta bilde" pats par sevi būtu atmetams kā nenozīmīgs. un gaitenis man patiešām atgādina mājas, kuru man ļoti pietrūkst, bet diez vai tas Tev kaut ko maina.

neuzskatu, ka glīta bilde man būtu jāierobežo friendlistei - Tev liekas, ka tā ir "piesārņojoša" informācija, bet kādam citam varbūt tāpat kā man liksies glīti. un kāpēc man Tavas intereses būtu jāuzskata par nozīmīgākām, nekā to potenciālo citu cilvēku, ņemot vērā, ka bildes postošanas brīdī jūs abi esat tikai nenoteiktas iespējamības virtuālajā telpā?
(Reply) (Parent) (Link)
blackantlers[info]blackantlers on November 29th, 2012 - 01:59 am
es tevi ļoti labi saprotu. manuprāt, tu esi pārdzimis dekarts - apšaubīdams visu, un es esmu pilnīgi drošs, ka tas, cik tu esi samulsis par bildi ir noteikti reducējams uz vēlmi zināt un saprast. apsveicami ir arī tas, ka tu nesāc ar lielajām šīs pasaules lietām, tādām, kā, cik zvaigznes debesīs, kas ir laiks, un kāpēc obama? tā vietā tu pievērsies tieši mazajām lietām. tik mazām, kā sēdēt latvijas cibiņā, spaidīt refresh screen latest posts lapā un uzdot cilvēkiem jautājumus, pamīšus, protams, (!) paturot prātā, ka šī ir publiskā telpa, un tāpat kā viņiem ir visas tiesības tur sacīt un ievietot, ko vēlas, tāpat tev ir visas tiesības uzskatīt šo tīkla nostūri par savu darbības un pasaules izpratnes vietu, bet es, kā jau teicu, šo respektēju, jo, manuprāt, tā vienkārši ir tava, kā pētnieka specifika. bez tam, jāatzīst, ka šeit tomēr ieplūst informācija ar zināmu regularitāti (aptuveni 1 posts 10 minūtēs noteikti), tādēļ šī pavisam noteikti, šādā nozīmē, ir zelta bedre. pie tam, ja gribi izsekot visiem posts, 10 minūtes ir tieši tik īss laiks, lai neapdomātu to, vai ir jēga uzdot jautājumu, bet gan ļauties spontānai, šķietami haotiskai jautājumu plūsmai. aspvēru to, ka lasot šo tev arī varētu rasties 1000 jautājumi par to, kādā nozīmē es lietoju vienu otru vārdu, vai cik, izejot no manis teiktā, neapdomāti tu uzdod jautājumus, tādējādi, vēlēdamies uzzināt kaut ko ne tikai par pasauli un tās iemītnieku paradumiem e-vidē, bet arī pats par sevi. ja man vajadzētu atbildēt uz tavu pēdējo jautājumu es teiktu, ka tava neapdomāto jautājumu attiecība/minūtē varētu būt proporcionāla visiem latest post lapas ienākošajiem posts/minūtē, tādēļ, vēlreiz, apliecinot manu labo gribu, un - vēlos, lai ir pavisam skaidrs, ka es neuzskatu, ka tev pietrūkst paškontroles, vai kaut kas tamlīdzīgs, jo, jēzus, šeit taču ir internets - es domāju, ka tu esi atradis savu vietu.
nepazūdi.
(Reply) (Parent) (Link)