02 July 2012 @ 06:49 pm
pārtika  
vienu lietu gan es nesaprotu - kā gan visi augstdzimušie cilvēki fantasy grāmatās nepaliek riktīgi resni? i mean, es lasu, katrā ēdienreizē viņiem reizēm mēdz būt tik daudz visādu produktu, cik es pa visu dienu nevarētu apēst, un tomēr par resnīšiem kļūst tikai tie, kas ēd papildporcijas un tamlīdzīgi.
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on July 2nd, 2012 - 07:21 pm
nu, karus jau izcīna bruņinieki, lielākoties. un sievietes jau vispār neko nedara, izņemot varbūt izšūšanu, bet tik un tā ēd nēģu pīrāgus un medū ceptus cālēnus, kazlēnu un puravu sautējumus, citrõnu kūkas un ko tik vēl ne.
konkrēti šo neizprotamo mistēriju man radīja song of ice and fire, jo tur tiešām tāda sajūta, ka visi ēd nenormāli daudz, bet ar kaut ko fizisku tā puslīdz nopietni nodarbojas tikai daži, un resni arī kļūst tikai pavisam daži.

bet nu, protams, literatūrai jau nav jāatspoguļo realitāte. un realitātē jau arī ir tādi cilvēki, kas var ēst no rīta līdz vakaram, un tāpat izskatīties neveselīgi kārni. õ! varbūt visiem šīs grāmatu sērijas varoņiem vienkārši ir pāraktīvs vairgdziedzeris vai kaut kas tamlīdzīgs. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Āksts[info]scaramouche on July 2nd, 2012 - 07:24 pm
O, nupat sapratu lielāko atšķirību. Es kaut kā par tiem vīriešu varoņiem aizdomājies, bet izklausās, ka Tu sāki par sievietēm runāt :)

Lai nu kā, Mārtina gadījumā ir pilnīgi iespējams, ka cilvēkus, kas ēd tikpat daudz, cik viņš pats, saucot par slaidiem, autors vienkārši pats jūtas labāks...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 2nd, 2012 - 07:29 pm
es ne tikai par sievietēm domāju (bet, protams, arī par viņām, dzimumu līdztiesībai jābūt!). jo no vīriešiem jau galīgi ne visi tiešām iet aktīvajā karadarbībā, visādi tur stewards un coin masters un whatnot, pilnas pilis ar tādiem augstdzimušajiem civilajiem, kas zobenus necilā, grīdas nemazgā, utt.

bet, jā, tiešām, GRRM laikam ir pats tāds mazlietiņ apalītis, heheh, tad jau varbūt arī varētu būt lieliska fantāzija, ēst septiņus ēdienus katrā ēdienreizē un būt slaikam tik un tā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Āksts[info]scaramouche on July 2nd, 2012 - 07:33 pm
Mēs dzīvojam tādā pasaulē, kādu paši radām. Autoriem ir vēl jo lielākas iespējas izvērsties.
(Reply) (Parent) (Link)