02 November 2009 @ 01:21 am
latviešu zinātnes valodas un terminolōģijas pamati  
kā lai piespiež sevi darīt pilnīgu sūdu?
man ir mazāk kā 12 stundas līdz iesniegšanai.
filolōģija, phe. who cares about some silly, silly texts.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 2nd, 2009 - 01:30 am
es īsti nezinu how that compares, tas kur Tev ir dedlains, bet vismaz Tev nav jāuzraksta līdz rītdienas rītam 300-500 vārdu eseja par šūnas membrānu,kā vispār var būtkas tik garlaicīgs kā eseja par šūnas membrānu,un kāpēc vajag par to rakstīt eseju,kāpēc to nevar vienkārši uzzīmēt. es jau saprotu,lai iegaumētu, laimācītos rakstīt esejas utt, bet nu jā, dropdead boring shit?

kāds sūds ir jāraksta Tev?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 2nd, 2009 - 01:37 am
zinātniska publicistikas teksta informatīvā satura analīze. jāvērtē autōra informatīvie nolūki, adresāta ievērošana tekstā, informācijas kvalitāte (kur nevar runāt par to, vai ir vai nav faktu kļūdas, jārunā par lietderību, mērķtiecību, pietiekamību, grūtības pakāpi, atbilstību informācijas kanālam), teksta valodas kultūra (pareizība, skaidrība, precizitāte, tīrība, bagātība, ietekmīgums etc.).

vienvārdsakot..bļe.

šobrīd domāju strukturēt vnk kā kādu ib tekstanalīzi kā cc, iekļaujot vnk cik var no šitiem vārdiem, kautkā, gah. bet man baigi negribas, neeeegribas, nesaprotu, kā lai sevi sakarīgi motivē. vēl jau vienmēr iespēja izlikties slimai un sūtīt rītvakar, nu, ok, pēcpusdienā, jo visu dienu jau diez vai slimiķi guļ, uz epastu, bet... nez,nez,tas laikam neko neuzlabotu. vienkārši vairāk stundu pamocītos es. ehh.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 2nd, 2009 - 01:50 am
fui, izklausās riebīgi.

nujā, es arī laikam tādā situācijā uztaisītu kādu struktūru sakarīgu un sabāztu pēc iespējas daudz key words+ūdeni mazā laika posmā,lai pārāk sevi nenomocītu (ko es arī darīšu ar savu membrānas eseju), un nesaspringtu uz perfekcionismu, vienkārsi uzceptu kādu random low quality work. bet kā uz kaut ko šādu motivēties nudien nezinu, nu ja vien Tevi nesajūsmina pētīt valodas teksta kultūras ietekmīgumu, skaidrību, tīrību, šķīstību utt.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 2nd, 2009 - 02:36 am
nu, low quality work es nezinu, vai varu atļauties, jo man tur tai priekšmetā kopā būs vispār tik kkādas četras atzīmes or sth. un pasniedzējs ir mātes kolēģis, gah. bet es vnk rakstīšu kaut ko jebko, ko spēšu uzrakstīt - jo apjoms ir pārāk liels, lai būtu laiks/spēja domāt. šobrīd tāda sajūta, ka es to vnk nespēju, nespēju izdarīt. bet nu. mēģināšu. veiksmi Tev ar membrānu.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 2nd, 2009 - 01:38 am
plus, manējais nedrīkst būt īsāks par 3 lpp. which means, kādi 1500 vārdi.
(Reply) (Parent) (Link)
/m.[info]mesija on November 2nd, 2009 - 12:14 pm
man gan patiktu rakstīt tādu sūdu
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 2nd, 2009 - 10:41 pm
nākamreiz saki laicīgi. es ar vislielāko prieku piedāvāšu Tev rakstīt tādu sūdu, izmantojot komunikatīvās kompetences teōrijas un valodas kultūras terminus un visādus citus ārkārtīgi iedvesmojošus, zinātniskus labumus. then again, man nekas tāds vairs nebūs jāraksta.
(Reply) (Parent) (Link)