20 September 2018 @ 06:25 am
 
(..)

dzīve atklājas stārķa lidojumā
kas piesūcināja tevi ar sērām?
laime mīt viscaur – ņem sauli par piemēru
rīt dzimstošu bērnu vai aizgājušās nedēļas baložus

kaut vakar kāds mira
maize joprojām dod sātu
un ūdens plūst lejup, un zirgi joprojām to dzer

(..)
//Sohrābs Sepehrī
Tags:
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on September 20th, 2018 - 08:23 am
klau, es gribēju parunāt par readtheory.org.

mazmurkšķis to ar pārtraukumiem ir pildījis pa diviem gabaliņiem dienā, kopā varbūt kādus 3 mēnešus. sākumā viņai iedeva trešo pakāpi, tagad dod sesto un septīto. viņa vaimanā, ka teksti ir ļoti grūti, un es arī paskatījos, teksti pēc tēmas kaut kā ir tuvāki manai un nevis bērna saprašanai. viņa ļoti negrib tos tekstus, tātad tie vairs neiet labumā.

kā tu domā, turpināt vai pāriet uz kādu citu programmu? varbūt tev vēl kādi saiti ir padomā?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 21st, 2018 - 06:07 pm
nu, ja tie teksti galīgi nav interesanti/aktuāli, tad tas ir bezjēdzīgi. nekāda mācīšanās jau nenotiek, ja ir pārāk-pārāk grūti, un saturs nemaz neiedvesmo.

ir vēl viens šitāds līdzīgs saits, kur kādreiz bija teksti tikai no ziņām, tagad paplašinājies tēmu loks: https://newsela.com/ agrāk, kad es to mēdzu lietot (gan ne tik daudz kā readtheory) bija tāds nesmuks un nepārskatāms, tagad ir uzlabojies, bet līdz ar to es nezinu tik labi, kā šī lapa darbojas "no iekšas", tb, vai/cik lielā mērā, kad piereģistrējies, viņš nākamos tekstus dod automātiski. bet tur var browsēt pēc tēmām un līmeņiem, MM droši vien tad middle school varētu būt labi. tur pie tam, cik saprotu, dod arī rakstīšanas uzdevumus, tb, kaut ko sacerēt pēc lasīšanas.

es varu kādā brīvā brīdī paskatīties arī, kas man vēl pieglabāts tāds, ko varbūt neesmu īsti lietojusi, bet kaut kad nočiepusi kā ideju no kolēģiem. bet kā jums ar vienkārši grāmatām angliski? vai arī te mērķis tieši tā uzdevumošanās?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on September 24th, 2018 - 05:57 pm
jā, kādu laiku pilnīgi noteikti notika mācīšanās, bet nupat tā ir nokārusies. paldies par linku, tuvākajās dienās izmēģināšu! ziņošu.

šad tad viņa kaut ko lasa, bet neregulāri. jā, es gribu tieši uzdevumošanos, jo, pirmkārt, es tad jūtos labāka māte, jo apgrūtinu bērniem pieeju pie ekrāniem, un otrkārt tādēļ, ka esmu novērojusi, ka tāda mazumiņa regulāra pildīšana ir ārkārtīgi efektīva.

(Reply) (Parent) (Link)