15 January 2017 @ 10:44 pm
našķi  
[info]saldumi iedvesmota beidzot pieķēros uztaisīt granola bars, tas ir, auzu pārslu batoniņus. biju apsolījusi sniegt atgriezenisko saiti par visu pasākumu.

nu tad lūk -
gaviles un fanfaras, [info]saldumi, tas patiešām ir supervienkārši! es uztaisīju vairākus veidus (nevienā neizmantojot dateles, kas parasti ir standarta kopā saturošā lieta, bet vajadzēja bez, ja Tev šī sastāvdaļa nederēs, jo negaršo). reāli, viss, ko vajag, ir auzu pārslas, kaut kādi žāvēti augļi vai ogas (man vienā ir pīlādži, vienā kaltēti āboli, vienā rozīnes un žāvētas dzērvenes), kaut kādas sēkliņas vai ko nu kraukšķīgu gribas (es vienā iemetu kaņepju sēklas, vienā mazliet sasmalcinātu lazdu riekstu, un mandeles), un kaut kādu lipīgu saldu lietu, ja neliek dateles, var medu vai kādu saldo sīrupu (es gan liku vienkārši cukura sīrupu, jo tas bija tas, kas man skapītī bija :D). man, protams, vajadzēja daļu arī noglazēt, uzlēju daļai izkausētu melno šokolādi, daļai - pašizdomātu vegānisku "jogurta" glazūru, kurai gan nesanāca laba tekstūra, bet garšo jauki. tā ka - varam taisīt kādu granola bars darbnīcu, kad būsi atpakaļ! (:

granolabars
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on January 16th, 2017 - 12:59 am
Super! Prieks, ka Tev izdevās (man gan par to nebija ne mazāko šaubu) un paldies par info!! :)

Mani gan uztrauc, ka Tu saki supervienkārši, jo kartupeļus mizot un pareizi piepogāt mētelim kapuci arī skaitās supervienkārši, eh. :D
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 16th, 2017 - 07:00 am
nu, tas ir supervienkārši līdzīgi kā, piemēram, uztaisīt lēcas ar dārzeņiem, tikai lēcu vietā ir auzu pārslas un dārzeņu vietā - augļi un rieksti, un tas viss vēl jāsamīca kantainā formā un jāsagriež (: bet toties nekas nav jāvāra :D
(Reply) (Parent) (Link)
authenticity[info]authenticity on January 16th, 2017 - 08:36 am
Par pamatu var ņemt arī pārgatavus banānus, samīcīt kopā ar visām auzu pārslām u.c. sastāvdaļām, un tad cept, vispār neko citu saldu var nelikt klāt, jo banāns dod saldumu. viņi sanāks tādi mīkstāki, bet ļoti garšīgi (:
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 16th, 2017 - 11:49 am
mhm, paldies!
es plānoju nākotnē pamēģināt arī ar cepšanu, bet šie visi ir, tā teikt, raw (jo mans mērķis bija izmēģināt visvienkāršāko, t.i., vismazāk darbības soļus ietverošo variantu). banāni gan man šobrīd ir tikai tieši ļoti zaļi, ko pirku, lai taisītu sāļos ceptos banānus. bet gan jau kāds no tiem nonāks arī līdz pārgatavojušamies stāvoklim, man nav ilūziju par vienmērīgu patēriņu
(Reply) (Parent) (Link)