28 December 2010 @ 11:58 am
nekāda pusaudžu krīze  
(..) iespējams apgalvot, ka mēs visi tagad dzīvojam trimdā un ka trimdā sūtītais, jaunu zemju atklājējs Jaunajā pasaulē, bēglis un ieceļotājs ir mūsu laika kultūras arhetipiskais pārstāvis. Svešatnības sajūta, urdošā neapmierinātība ar nepilnīgo piederību, atziņa, ka apkārtne vairs nav tā pati, kurā cilvēks uzaudzis, - tas viss saplūst nedrošā veidolā, ko viņš redz spogulī no rīta; lielākā vai mazākā mērā tādi mēs visi esam patlaban //T.H.Ēriksens, "Saknes un pēdas", 165.lpp.
Tags:
 
 
( Post a new comment )
/m.[info]mesija on December 28th, 2010 - 05:15 pm
kas tas ir par onkuli, ar ko viņš nodarbojas?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 28th, 2010 - 05:44 pm
tas ir mūsdienu iespaidīgākais skandināvu antropolōgs, kurš ir sarakstījis jaunā antropolōga bībeli "mazas vietas - lieli jautājumi", kas ir uber mācību grāmata. viņš ir sarakstījis arī vēl visuko, un viņš ir ļoti gudrs un ir bijis rīgā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
/m.[info]mesija on December 28th, 2010 - 10:44 pm
Tev ir kāda viņa grāmatiņa, kas nav nepieciešama drīzajos eksāmenos?

man gribās palasīties kaut ko par antropoloģiju, ar cerību, ka man izzudīs nomācošā sajūta, ka es mācos sev absolūti nepiemērotu lietu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 6th, 2011 - 01:10 am
un ko tad, ja Tu palasīsi par antropolōģiju, un Tevi tieši pārmāks doma, ka Tu patiešām mācies sev galīgi nepiemērotu lietu un ka vajadzēja nākt mācīties ar mani? ^^
es laikam varu Tev iedot savu jaunā antropolōga bībeli, t.i., ēriksena uberīgo grāmatu, kas ir kā tāda general textbook antropolōģijā, ar kaut ko par teju visu
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
/m.[info]mesija on January 6th, 2011 - 12:47 pm
tad es zināšu, ko man darīt nākamgad.
(Reply) (Parent) (Link)