31 July 2015 @ 11:08 am
tālrunis  
man šausmīgi nepatīk, ja dienas pirmajā pusē zvana sveši numuri, un es gandrīz nekad nepaceļu. reizēm es iedomājos par to, ka tas varētu arī būt kāds pazīstams, kura nr ir gājis nebūtībā, kad man nozaga tālruni, bet šīs pārdomas beidzas ar "nu un, atsūtīs sms vai piezvanīs vēlreiz". un vispār dziļi sirdī es laikam lielā mērā domāju, ka dienas pirmajā pusē zvana tikai telefonpārdevēji no dormeo, topshop utml.

man nepatīk, ka man var vajadzēt ātri reaģēt uz kaut ko pīlnīgi neprognozējamu, bez pilnvērtīga visu maņu datu inputa. tai pat laikā, principā man reizēm patīk sarunas pa tālruni gandrīz labāk, nekā īsziņas, jo man patīk klausīties cilvēku balsīs. tomēr kaut kādu informācijas, lēmumu utt kontekstā noteikti labāk ir epasts, īsziņa vai tikšanās dzīvajā. laikam ir tā - man vajag vai nu pieejamu opciju "daudz laika nepilnvērtīgas info analizēšanai pirms atbildes" vai "daudz neverbālo, vides utt cues, kas ļauj ātri izlemt intuitīvi". slikts biroja administrators no manis sanāktu, laikam. lai gan tas būtu vienkāršāk, jo tad tomēr ir ierobežots skaits tēmu/jautājumu ar ko sanāk saskarties, vairāk var prognozēt.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on July 31st, 2015 - 12:55 pm
Zvana arī žurnālisti, tie gan zvana visos diennakts laikos, arī vēlu vakarā.
Jā, bet es arī bieži neceļu tieši tāpēc, ka man ir grūti uzreiz reaģēt un izlemt.

Bet pirms pāris naktīm, kad, ejot gulēt, liku modinātāju, kaut kas uzkārās tālrunī, un nekontrolējami sāka spaidīties visādas opcijas un pogas, un nekādi back vai mēģinājumi telefonu izslēgt nelīdzēja, un viena no lietām, kas notika: mans telefons random piezvanīja uz kādu nr no kataloga, kas vēlāk izrādījās manas bijušās fizioterapeites telefons - es vienk. biju šausmās no vainas sajūtas, ka tagad, nakts vidū, kādu pamodināšu, vēlāk gan nopriecājos, ka tas nebija neviens no paziņām, jo cilvēki varbūt satrauktos, redzot, ka esmu zvanījusi pustrijos naktī, par viņu es ceru, ka viņai vairs nav mans nr. Tā kā - vienmēr ir opcija, ka cilvēkam, kurš zava no sveša nr, ir uzkāries viņa smārtfons. :D
(Reply) (Link)