06 March 2014 @ 03:03 pm
so cute  
matemātika, augi un mākslinieciskas aktivitātes - "that's what mathematics is all about - simple rules, complex consequences. a process so easy that even a plant can do it."
 
 
( Post a new comment )
izelpa[info]elpa on March 6th, 2014 - 03:14 pm
šitā filma man ļoti patika:
http://youtu.be/ZbK92bRW2lQ

un vispār.. fraktāļi kā matemātiska lieta ir viena no mana šodienas pasaules uzskata Svarīgajām Sastāvdaļām. nekad matemātiku neesmu īpaši mīlējusi līdz šim dzīves posmam. tagad šķiet, ka dabas matemātika ir kaut kas īpašs un varbūt pat tā kā drusku svēts.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 6th, 2014 - 03:21 pm
jā, paldies par atgādinājum, kādu laiku ir manā plānoti-noskatāmo listē - varbūt šodien vienkārši jāpaslinko ar plānoto un beidzot jānoskatās, tāds noskaņojums diezgan.

es domāju, ka tas, ka ļoti daudziem cilvēkiem nav pārāk pozitīva attieksme pret matemātiku, ir saistīts ar to, ka skolā īsti nenodarbojas ar tādiem fraktāļu meklēšanas un citiem foršiem, praktiski-izklaidējoši matemātiskiem projektiņiem. prieks, ka vismaz ir youtube un pilns internets ar visādiem materiāliem, ko var saprātīgā vecumā izmantot, lai pats varētu nonākt līdz tādai cieņai pret matemātiku un spējai to kaut kādā mērā izbaudīt, bet tad es domāju par visiem tiem, kas nemaz līdz tam netiek, jo ir pārāk dziļi iekšā savā "matemātika FUŪŪŪŪ!!!" sajūtā, eh. ehh.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 6th, 2014 - 03:30 pm
+1 es kaut kad nonācu pie secinājuma, ka vienīgais dievs kādam varētu ticēt ir fraktāļu dievs, manā prātā viņš ir liels fraktālis un mēs esam viņa mazie fraktāļzariņi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
izelpa[info]elpa on March 6th, 2014 - 03:35 pm
:)
manām ausīm tas izklausās visai ticami!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]spkwrds on March 6th, 2014 - 03:58 pm
Ļoti interesanti!
Ansamblim Tool ir viena dziesma, kas pakļaujās Fibonacci ritmam.
https://www.youtube.com/watch?v=wS7CZIJVxFY
(Reply) (Link)