09 February 2014 @ 02:09 pm
par sabiedrotajiem vol.2  
protams, ja gribu būt līdz galam godīga un mazliet atrādīt tos minētos trūkumus - iemesls, kāpēc es no tādiem vājiem cilvēkiem tieši BAIDOS, nevis vienkārši saku, ka labprāt izvairos veidot tuvākas attiecības, slēpjas faktā, ka es tomēr arī jūtos mazliet vainīga par šādu uzstādījumu, ka negribu uzņemties tādu lomu, ko es tik labi varētu pildīt, jo mani caurstrāvo vecākajiem bērniem bieži sastopamā izkropļotā atbildības sajūta, un mēdz mākt doma, ka varbūt tas ir mans pienākums, varbūt man tādi cilvēki būtu pat apzināti jāmeklē un jācenšas viņiem palīdzēt attīstīties. bet tad es sev mentāli uzšauju pa ausi, atgādinu, ka draudzenes, draugi, mīļākie, mīļākās, tas taču nevar būt pienākums; atgādinu, ka es arī esmu viens no tiem cilvēkiem, par kuru labklājību man ir jādomā; atgādinu, ka ir citas vietas, kur man šī pienākuma-palīdzēt-attīstīties sajūta BŪS jārealizē.
viss notiek pareizajā virzienā.
 
 
( Post a new comment )
citaantonija[info]citaantonija on February 9th, 2014 - 04:25 pm
Ļoti labi, ka tev ir tik spēcīgs raksturs. Un galā tas vājais cilvēks tāpat nojaustu, ka ir tikai pienākums un apgrūtinājums otram, sakpotu visus spēkus un aizietu.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 9th, 2014 - 04:32 pm
tas jau vēl būtu viens no labākajiem scenārijiem, manuprāt; tāds tomēr-bijis-progress iznākums, jo ietve kaut kādas savas problēmas apzināšanos un spēku sakopošanu..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 9th, 2014 - 04:32 pm
*ietver, protams
(Reply) (Parent) (Link)
[info]spkwrds on February 9th, 2014 - 08:23 pm
Forši, ka tu zini, ko gribi. Bet kā tu spēj tos 'needy' cilvēkus identificēt, teiksim, tikko iepazīsti jaunu cilvēku, kas ir tās zīmes?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 9th, 2014 - 08:55 pm
nespēju, protams - tikko iepazīti cilvēki tāpēc ir tikko iepazīti cilvēki, ka par viņiem īsti neko nevar pateikt. tas arī ir viens no biedējošuma aspektiem, ka šito tā patiešām saprast var tikai tad, kad ir jau kaut kāds kontakts, kad var redzēt, kāda ir cilvēka attieksme pret grūtiem/nopietniem lēmumiem. es īsti arī līdz galam neuzticos citu cilvēku vērtējumam, tb, ja man kāds saka, ka tas tur, lūk, ir kretīns/muļķis/gļēvulis, man vienmēr šķiet, ka var taču gadīties, ka vienkārši nocēlis draugu/darbu/izīrējamu dzīvokli, un patiesībā normāls.

praksē viss vienmēr ir sarežģītāk, nekā tādos abstraktos, teorētiskos, vispārinošos uzsaukumos, ko var ierakstīt cibā. (:
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]spkwrds on February 9th, 2014 - 08:58 pm
Skaidrīte :) Priecājos, ka tu to savu potenciālo bias paturi arī uz otru pusi un neveic tūlītējus spriedumus pēc citu teiktā. Būs pašam jāmēģina to atcerēties.
(Reply) (Parent) (Link)