Mans čokletkeiks jeb kā mēs šamo ģimenē saucam MORIS

« previous entry | next entry »
Jul. 26., 2009 | 10:58 am

BRĪDINU: Ļoti trekna un šokolādīga kūka.

500g skābo krējumu
2 glāzes cukuru
2 olas
2 glāzes miltus
 4 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote sodas
Visu sajauc kopā rindas kārtībā kā uzrakstīts, lej parastajā kūkas formā (var jau arī tajā ar cauro vidu, bet nu tad glazūru būs grūtāk uzliet) un cep kamēr gatavs. Kā zina, ka gatavs? Nu jūs jau zin` - pabaksta ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt - gotovs!

Glazūrai:
6 ēdamkarotes piena
6 ēdamkarotes kakao
100 g sviestu
pus glāzi cukura
Liek uz plīts mazu katliņju ielej pienu, piemet kakao, maisa, tad liek sviestu un pieber cukuru. Visu laiku maisa. Kad uzmet burbuli - gotovs. Lej virsū kūkai, pa virsu var samest visādas ogas. ŅAMMM!

Svešķermenis | ļoti vēlams - neklusēt! | Add to Memories


Comments {4}

zilace

* * *

from: [info]zilace
date: Jul. 26., 2009 - 12:44 pm
Svešķermenis

un grādi ta kādi? vai vismaz gāzesplīts numurs?

Atbildēt | Diskusija


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Jul. 26., 2009 - 01:00 pm
Svešķermenis

es cepu iekš 150 grādiem un režīmā, kas cep i no augšas, i apakšas.

Atbildēt | Iepriekšējais


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Jul. 26., 2009 - 01:01 pm
Svešķermenis

laiku tā baigi neskatos līdzi, cik ilgi cept. tā pēc apm 30 minūtēm eju lūkot un tad vēl bik cepu un skatos, vai nedeg, vai nevajag pagriezt mazākus grādus. uz izjūtu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zilace

* * *

from: [info]zilace
date: Jul. 28., 2009 - 08:35 am
Svešķermenis

Paldies par recepti. Kaut kas šokolādīgs arī sanāca :)

Atbildēt | Iepriekšējais