(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Apr. 23., 2023 | 09:20 am

Šodien domāju noskatīties Only Lovers Left Alive vai Annie Hall. Man pietrūkst laika, kad man bija 15 un es pilnīgā vienatnē atklāju kino mākslu un katru dienu noskatījos kādu kulturāli nozīmīgu filmu. Man gan nebija neviena cilvēka, ar ko par to runāt, bet bija kaut kas īpašs tajā atklāšanas procesā un dažreiz man gribās atsākt no tā paša punkta.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {6}

aborigens

(bez virsraksta)

from: [info]aborigens
date: Apr. 23., 2023 - 09:52 am
Link

Es balsotu par pirmo

Atbildēt


krēpjlācis

(bez virsraksta)

from: [info]nistagms
date: Apr. 23., 2023 - 12:17 pm
Link

Man arī pietrūkst tā laika ap 15 - 18, kad bija gan laiks, gan iespēja gandrīz katru dienu atklāt kaut ko jaunu kino. Pietrūkst tā pārsteiguma vai saviļņojuma efekta, kaut gan tāpat jau daudz ko vēl neesmu redzējis.

Atbildēt | Diskusija


roterdama

(bez virsraksta)

from: [info]roterdama
date: Apr. 23., 2023 - 12:20 pm
Link

tā pašreizējā sajūta, ka nekas nevar pārsteigt. bet nu gan jau var tikai vajag papildus laiku un spēju uzkurināt to interesi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krēpjlācis

(bez virsraksta)

from: [info]nistagms
date: Apr. 23., 2023 - 12:36 pm
Link

man liekas, ka ir arī grūtāk pārsteigt, jo kaut kādā ziņā jau mēs esam redzējuši 'visu' (ne tikai kino, bet arī pasaulē daudz dīvainu notikumu bijis un ir, piem., pandēmija vai karš kaimiņos, no kā visa rodas jautājums - ko vēl tādu pretīgu varētu izdomāt?). protams, ka ir dažādi filmu veidošanas paņēmieni un daudz kur var atrast labas idejas, kā arī katra filma jebkurā gadījumā ir unikāls vairāku cilvēku kopdarbs, bet laikam baigi daudz arī ir redzēts laika gaitā. tolaik tā informācijas pieejamība bija tikko tik plaši atvērusies, atceros, kā ~13 gadu vecumā biju 2 nedēļas kačājis Linča 'Eraserhead' un pēc tam, kad to noskatījos, biju tik ļoti pārsteigts par to visu - kā kāds kaut ko tādu vispār var izdomāt, kur nu vēl ekranizēt ar tādu vizuālo risinājumu un efektiem. tagad tas pārsteiguma efekts ir zudis. arī bieži vien šķiet, ka ar dažādām jaunām tehnoloģijām un efektiem vai visādiem 5D mēģina kompensēt radošu ideju trūkumu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


roterdama

(bez virsraksta)

from: [info]roterdama
date: Apr. 23., 2023 - 06:50 pm
Link

nu viena lieta ir pārsteigt ar kaut ko vizuāli traku - tur taisīt marvel ar max lielu sprādzienu vai kaut kāds intelektuāļu direktors, kurš slavens, ka ielika visvairāk sex scenus filmā utt. un otrs pārsteigt ar kaut kādiem specifiskiem iekšējiem konfliktiem, psiholoģisku reakciju uz kaut ko vai apzināt citus apziņas stāvokļus. Domāju daudz klajāk tiek spiests uz to pirmo, nu tas arī aiziet un noved pie peļņas. Domāju pietiekami daudz veco darbu, kaut vai no paša Lynch vai PTA joprojām rada pārsteiguma efektu, jo kaut kā unikāli saliec naratīvu, liek justies daļēji sapnī, daļēji nē vai apšaubīt, kas ir īsts. Varbūt vienkārši tagad vairāk jārokas lai kaut ko interesantu atrastu (nu uz visa tā mainstream filmu fona) un tas nedaudz noplacina to interesi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krēpjlācis

(bez virsraksta)

from: [info]nistagms
date: Jan. 14., 2024 - 05:37 pm
Link

no jaunākām mani pozitīvi pārsteidza filma 'The Father' - https://www.imdb.com/title/tt10272386/

Atbildēt | Iepriekšējais