Jūnijs 15., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:11 - visiem
manliekas, ka mūzika (ne tikai, protams) IR jātaisa priekš citiem. mūzika un māksla vispār jau ir kā runa, kā komunikācija - es saku, kas man ir uz sirds un ja jau es ko saku, tad acīmredzot ir arī kāds kam to teikt. svarīgi, gan, ir teikt to, kas patiešām ir uz sirds un patiešām pašam teicējam. un svarīgi arī ir rēķināties ar klausītāju, t.i., runāt tā lai klausītājs spēj saprast sakāmo, lai viņam nav jāgarlaikojas un vispār jāciena klausītājs par to, ka viņš atlicina savu laiku un pievērš kaut kripatu savas uzmanības. māksliniekam ir jāuzrunā klausītājs, jāliek saprast, ka viņš nav viens, jādod mierinājums, jāspēj pateikt, ka viņam kā māksliniekam ir svarīgi, ka viņu dzird un ka tas tiek novērtēts.
manšķiet, mūsdienās mūzikā (par pārējo mākslu grūti spriest) muzikanti bieži (bet ne vienmēr) runā par sevi ar sevi. ir jau izņēmumi, bet tā nospiedošā vairākuma tendence liekas apmēram tāda, kā ar atslēgu piekariņu, kas pīkst, ja tam uzšvilpj - kad pazūd, tad tu viņam švilp un viņš (cerams) atsaucas.

(3 baksta | FSHK)

Comments:


[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:15. Jūnijs 2011 - 11:55
(Link)
Manuprāt, jebkurš, kas pirmkārt ir godīgs pret sevi & savu mūziku (vai citu mākslu), atradīs vienas-otras dzirdīgas ausis.
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:15. Jūnijs 2011 - 13:11
(Link)
tā viņš ir. vienkārši populāri ir teikt `mēs jau muzonu priekš sevis spēlējam`, tas laikam tiek teikts vienkārši kā aizsardzības mehānisms gadījumam, ja konkrētais muzons visiem besī, kas man liekas diezgan gļēva pozīcija. nu labi, es zinu grupas, kuras patiešām spēlē sev par prieku un končos parādās reti laigan mēģina ļoti bieži, bet to jau tu redzi
[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:15. Jūnijs 2011 - 15:23
(Link)
Ir jau daži labi tādi, kas spēlē it kā ne sev, bet pa končiem ārkārtīgi maz. Lai cik ideālistiski vai patētiski tas neizklausītos, es savas radošās lietas pirmkārt daru savas tautas & kultūras labā. Pat ja pienesums būs niecīgs & maznozīmīgs, tas tomēr (kaut netieši) palīdzēs radīt kādu pamatu, atspērienu vai impulsu lielākām lietām. Man ir tuva tā ideja par kultūras kritisko masu, kas izraisa pārmaiņas arī sabiedrības kopējā (zem)apziņā.

p.s. Aizsūtīju Tev meilu
K - visiem

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba