mana daļa ir zaļa... - kausēt, locīt, metināt... [entries|archive|friends|userinfo]
Rigoleta

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| pukstētājs taujātājs klejotājs ]

kausēt, locīt, metināt... [Oct. 18th, 2010|04:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[fonā grab |INXS "Taste It"]

Ar lielu interesi skatos kanādiešu veidoto raidījumu ciklu How It's Made, kur vienā 20 minūšu sērijā parāda un pastāsta, kā ražo četrus dažādus izstrādājumus. Iemesli manām simpātijām ir vairāki.
1. Raidījuma formāts ir lielisks - pat tik netehisks personāžs kā es nepagūst zaudēt interesi un labprāt ļaujas pārsteiguma momentam.
2. Varu iekrāt plusiņu savas profesijas labā. Piemēram, šodien redzēju vīriņu, kuram, manuprāt, ir vienkārši atbaidošs darbs - caurām dienām ošņāt un degustēt olīveļļu. Vēē.
3. Visi tie jancīgie tehniskie nosaukumi un vārdiņi, kuri aiz ausīm tiek ievilkti tehniskajā lauciņā to labskanīguma dēļ vai tikai humora pēc, ir tik ļoti iederīgi, klausoties tekstu angļu valodā. Un mani īpaši līksmu dara tas, ka man tas NAV jātulko :) Ja nu kāds no Latvijas televīzijas kanāliem sadomās šo raidījumu kādreiz rādīt, tad jau tagad sūtu puķes un līdzjūtības cepumus tulkotājam. Turies, vecīt!

Izmantojot ētera laiku, vēlos pateikt arī to, ka, manuprāt, mūsu [info]diana ir vienkārši monstrs, jo viņa patiešām ir spējusi teicami tikt galā ar vairākām Top Gear sezonām, nepataisot Ričardu Hamondu par akadēmiķi un Klārksonu par mīkstpēdiņu :) Cieņa un apbrīns.
Linktu saki?

Comments:
[User Picture]
From:[info]casiopea
Date:October 18th, 2010 - 05:08 pm
(Link)
Mans 4 gadigais bralis ir apsests ar HOW IT IS MADE.
teiksim ká citiem bérniem uznák trakums kad shiem nepérk kautko tad shis ir supermierígs bérns lídz káds sléguljot tv uzslédz discovery chanel kur iet HOW ITS MADE un párslédz kanálu. Ar kautkádám magjiskám spéjám vinsh atpazíst programmu tajá sekundes daljá starp kanálu párslégshanu un momentáli ieiet apvainotas sirénas rezhímá.
how its made bija vinja pirmais pateiktais várdu salikums.
:D
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 18th, 2010 - 08:49 pm
(Link)
Es teiktu, ka jums ģimenē pēc gadiem 20 būs augstākās raudzes inženieris :)

Esmu redzējusi, kā mazi bērni reaģē uz konkrētām reklāmām - uz brīdi viss (un ar to es domāju tiešām pilnīgi VISS) kļūst mazsvarīgs, un viens apaļu acu pāris ir ieurbies TV ekrānā un kājeles pašas no sevis cilājas ritmā. Tas ir vienkārši apbrīnojami! Domāju, ka TV kanāla pārslēgšanas šādā svētsvinīgā brīdī arī būtu visai pārdrošs manevrs :D
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:October 18th, 2010 - 06:00 pm
(Link)
Saintrigeeji. Zinu kaadu latvieti Stambula, kas aridzan butu sajusma par so raidijumu ciklu, kad satiksu, ieteiksu :)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 18th, 2010 - 08:51 pm
(Link)
Vienā raidījumā rādīja, kā tais tās lakotās koka lādītes, gan muzikālās, gan parastās rotu kastītes. Tik filigrāns darbiņš - viena no retajām lietām, ko joprojām apdarina ar rokām :)
From:[info]divi_g
Date:October 18th, 2010 - 06:21 pm
(Link)
Tie raidījumi ir labie :)
From:[info]diana
Date:October 18th, 2010 - 06:25 pm
(Link)
Paldies! Tu nevari iedomāties, kā es pēdējos gados esmu zaudējusi ticību savām spējām iztulkot pilnīgi jebko. Tiešām paldies.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:October 18th, 2010 - 08:29 pm
(Link)
Sekondēju Rigoletas teikto, visu cieņu, tev sanāk ļoti labi:)