mana daļa ir zaļa... - 7 iemesli, kāpēc es nevaru atrast dzīvokli: [entries|archive|friends|userinfo]
Rigoleta

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| pukstētājs taujātājs klejotājs ]

7 iemesli, kāpēc es nevaru atrast dzīvokli: [Jul. 23rd, 2008|11:10 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linktu saki?

Comments:
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:July 23rd, 2008 - 11:20 am
(Link)
Hehe, welcome to the club.

Interesanti lasīt citiem aktuālos kritērijus, jo vakar tieši kā reiz arī mēs bijām apskatīt pirmo dzīvokli, ko es izvēlējos. (Nākamo izvēlas sieva.)
Liekas, ka vakardien apskatīto opciju noraidīsim, jo grūti iedomāties gadiem ilgu kāpelēšanu, piemēram, ar velo caur tumšiem koridoriem, lai nonāktu iekšpagalmā, un tad vēl viens tumšs koridors un kāpņutelpa, un vēl kāpt 4. stāvā. :)
Turklāt šis tieši bija gadījums ar remontējamu dzīvokli lieliskā vietā. :)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:July 23rd, 2008 - 11:25 am
(Link)
:)
Un kādi ir jūsu izvirzītie pamatkritēriji?
Varbūt esmu kaut ko aizmirsusi :D
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:July 23rd, 2008 - 11:41 am
(Link)
Ja tā akurāt piedomā par šo pēdējo dzīvokli - būtu labi, ja eventuāli ilgus mēnešus garā remonta laikā nebūtu jādzīvo bez dušas vai vannas. Šajā dzīvoklī bija tikai aukstais ūdens no krāna, un par dušu var sapņot, raugoties uz pilnīgi tukšu telpu, potenciālo vannas istabu.

Vēl jau ir tādas pamatfīčas kā skaņa un gaisma. Dažs labs biedrs cibiņš dzīvo blakus vienam Rīgas megakrustojumam un skaņa nerimstoties līdz 1 naktī. Gaisma - ir gadījies dzīvot mazā tumšā dzīvoklītī, kur saule neiespīd. Tos laikus atceros kā drūmus viduslaikus. :)

Vispār arī mājas kopējais stāvoklis ir būtisks, lai kāpņutelpa nebūtu izdrupusi, lai vēji negaudo. :) (Svarīgi arī - kas ir apsaimniekotāji, bet to tā uz sitienu grūti novērtēt.) Vakar pētījām paziņojumus tai kāpņu telpā - atkritumu konteiners turpmāk būšot nevis pie mājas, bet gan aiz stūra. Sludinājumā lepni ierakstītā kodu atslēga pie kāpņutelpas durvīm gluži nefunkcionēja un apkārtnē klejojošie daudzie bomži tur potenciāli var vazāties bez bažām.

Nu un vēl jau daudzi citi subjektīvāki kritēriji. :)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:July 23rd, 2008 - 11:55 am
(Link)
Nenoliedzami ir būtiski kritēriji (jo īpaši gaisma), bet es pat ideju līmenī tik tālu vēl neesmu tikusi, jo esmu iestrēgusi sludinājumu filtrēšanas stadijā, kas izpaužas kā izmisīgi centieni ieraudzīt kādu variantu, ko būtu vērts arī apskatīt :)
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:July 23rd, 2008 - 12:10 pm
(Link)
Man jau liekas, ka vienu ideālo variantu būs grūti sagaidīt. Kas nebrauc skatīties dzīvokļus, tas nedzer šampi. :)

Un vēl viens vērā ņemams aspekts - ne visas tās sludinājumu fotogrāfijas uzņēmuši profesionāļi (bet vajadzētu), tāpēc labie dzīvokļi var būt neveikli safotografēti (vai vispār bez foto), un otrādi - tur, kur ir labs pārdevējs, tur safotografēs pareizā gaismā un izskatīsies kā toč toč sapņu mājas...

Ideālas fotogrāfijas var liecināt par to, ka tur "līnijas otrā galā" sēž mākleris, kurš var apvārdot un nokāst piķi. :)