mana daļa ir zaļa... - par vēlmi izpausties un iepriecināt [entries|archive|friends|userinfo]
Rigoleta

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| pukstētājs taujātājs klejotājs ]

par vēlmi izpausties un iepriecināt [Mar. 13th, 2008|09:45 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[fonā grab |Moby "One of These Mornings"]

Pamazām kļūstu par īstenu pašizgatavoto dāvanu fanu. Uz Ziemassvētkiem nocīnījos ar paštaisītu galda kalendāru. Tas bija mans garadarbs viscaur, sākot no dizaina un beidzot ar izpildījumu, turklāt pilnīgi slepeni, lai dāvanas adresāts neko nepamanītu un nenojaustu. Domāju, drukāju, formatēju, slēpos, printēju, griezu, līmēju, īsāk sakot, biju pilnībā pārņemta ar šo projektu, un rezultāts attiecīgi bija ļoti īpašs.

Vakardien pabeidzām vēl vienu projektu (šis tapa divatā) - dāvanu mūsu kolosālajam kursabiedram Guntim. Viņam nekādi neizdodas nodibināt ciešākas attiecības ar datorprogrammu Trados, un tā nu datorizētās tulkošanas nodarbībās viņš nebeidz visus smīdināt, piesaucot beisbolnūju un izsakot diezgan nepārprotamus draudus Trados izgudrotājam. Nogaidījām izdevīgu gadījumu - Gunta vārda un dzimšanas dienu - un nolēmām, ka taču beidzot jāuzdāvina viņam tā nūja :D
Nopirkām tātad beisbolnūju un sākām apspēlēt šo ideju. Rezultātā no avīzēm tika izgriezti krāsaini burtiņi (kā draudu vēstulēs filmās), un uz viena nūjas sāna uztapa elegants uzraksts "Trados exterminator" un uz otra - "MuliTerm lietošana ir kaitīga veselībai". Pēc tam dirnējām uz balkona, divās kārtās lakodami to nūju ar spīdīgu koka laku. Mazliet izplūda oriģinālais uzraksts "STEEL MAN", toties mūsu avīžraksti izskatās ideāli. Nu un vakar vakarā izpildīju savu solonummuru - no milzīgas kartona loksnes un dāvanu ietinamā papīra uztaisīju turpat metru garu un 10 centimetrus platu kasti, kur to brīnumu ielikt, lai ir ar glanci.
Manuprāt, šā kopprojekta galarezultāts ir lielisks. Ja man tam pietiktu laika, es labprāt visus savus nedaudzos draugus apdāvinātu tikai un vienīgi ar paš[ap]darinātām lietām, jo dāvināšanas prieks šādos brīžos ir neizmērojams.
Linktu saki?

Comments:
From:[info]divi_g
Date:March 13th, 2008 - 10:02 am
(Link)
Pa kruto! :))
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:March 13th, 2008 - 10:42 am
(Link)
:) Ik pa brīdim profilakses nolūkos pārliecinos, vai mans radošais gars ir tikai mazliet aizsnaudies vai arī aizmidzis pavisam. Un vienmēr ir liels prieks, kad šis pamostas :))
From:[info]divi_g
Date:March 13th, 2008 - 10:52 am
(Link)
Pēc apraksta spriežot, šamējs ir pat makten aktīvs :))
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:March 13th, 2008 - 11:02 am
(Link)
O, jā! Pa ziemu nošņācies stīvs, tagad ne novaldīt :D
From:[info]sii
Date:March 13th, 2008 - 10:35 am
(Link)
:) forši! es laikam kopš skolas laika neko paštaisītu neesmu darinājusi/dāvinājusi, man pat ir aizdomas, ka spēja ģenerēt idejas šajā virzienā man laikam jau ir atrofējusies. bet šis iedvesmo!
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:March 13th, 2008 - 10:39 am
(Link)
Man gluži pretēji - es nekad īsti neesmu ķēpājusies ar kaut kādiem rok[ne]darbiem, bet pēdējā laikā izjūtu lielu vēlmi padarboties radoši. Tas laikam sausā darba dēļ :)
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:March 13th, 2008 - 12:41 pm
(Link)
Nu manam radošajam garam laikam vienkārši nākas darboties, jo finanses dāvanām parasti bik tā kā pietrūkst. Rezultātā lielākā daļa no ģimenes/draugiem ir tikuši pie visa kā zīmēta/gleznota/apzīmēta utt. :D
Un dāvināt kaut ko sevis darinātu tiešām ir daudz jo daudz kaifīgāk nekā pirktu :) (bet mēdz gadīties arī tā, ka tas muļķadesa nemāk tik ļoti to novērtēt.. grrr..)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:March 13th, 2008 - 11:04 pm
(Link)
Tiešām muļķadesas. Man paštaisītas lietas vienmēr ir šķitušas ļoti īpašas. Laikam tāpēc, ka šajā virtuālajā laikmetā izjūtu vēlmi ik pa laikam arī sajust sev tuvos cilvēkus, un šim mērķim vislabāk noder lietas, kur tas cilvēks pats ir "iekšā", kam viņš pieskāries, ko izdomājis, kā noformējis. Un rokraksts, protams. Mēs ar labāko draudzeni joprojām rakstām viena otrai papīra vēstules (lai arī būtu iespēja rakstīt e-pastus, ziņas draugos u.c.), jo tikai tās šķiet īstas :)