Cute little dead girl - pārdomājot pagājušo diskusiju, par latviešu nācijas sasniegumiem kultūrā:) [entries|archive|friends|userinfo]
cute little dead girl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pārdomājot pagājušo diskusiju, par latviešu nācijas sasniegumiem kultūrā:) [18. Apr 2006|17:41]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linksabuchot

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:18. Aprīlis 2006 - 18:07
(Link)
1) nujā, nujā, tā arī man likās, ka daudz tādas valstis neatradīsies. bet man tomēr likās, ka būs vairāk. indija/ķīna/tml neietilpst?

2)var vēl piemest klāt ebrejus. ļoti lielu daļu savas pastāvēšanas laika tā bija nācija bez savas valsts, tomēr to, ka tā ir nācija, laikam jau nevar apšaubīt :) un arī tagad liela daļa šīs nācijas pārstāvju atrodas ārpus savas valsts robežām. tobiš, man joprojām šķiet mulsinoša tāda tieša sasaiste: nācija-nācijvalsts.

3)aaa :) viss ir skaidrs, tikai pričom te "nācija"? :) nu, aizvietot ar vārdu "latvieši" (pēc asinīm vai dvēsles piederības), un var demagoģizēt tālāk :)

4) vienk mārtiņš, man šķiet, teica, ka jums tā viesnīca ļoti lēti šogad. gan jau vai nu viņš, vai nu es putrojamies.
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:18. Aprīlis 2006 - 18:24

aaaaaaaa man pazuda puse teksa bljin

(Link)
1)nu jā ķīna ir, arī taadas kaa filipiinas un taivana, tomer indija netiek pieskaitita pie nacijvalsts. vai nu mani izzinjas avoti kaut ko putro vai ari mes

2)par eberejiem vispa skiet atseviska diskusija - vinji savu valsti neizveidoja dabiska celja vinjiem to iedeva, plus vel vinjiem nav konkretu robezhu valstij, plus ir valstis kas neatziist izraelu ka valsti..ta ka tur ir liela atsveska tema par to cik liela mera izraela vispar ir vaslsts

3) ne ne..runa ir tieshi par naciju, ja to noreduce uz vienkarshiem latvieshiem tad jau diskusijai nebutu jegas...bet te tomer ir japarokas dziljak:)

4) ne es vinjam teicu ka pa tadu cenu ir..jo armands teica ka tikai nedaudz dargak neka pagajuso gadu...bet tad mums bija kadi 5ls
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:19. Aprīlis 2006 - 14:34

Re: aaaaaaaa man pazuda puse teksa bljin

(Link)
akdies, kā jūs te šodien saspamojāt!! :)

nē nē nelasīšu, tikai pāris piezīmes, ka es mēģināju parādīt nāciju, kura tāda neapšaubāmi ir, bez jebkādas nācijvalsts-ebreji tb.
un kultūras saniegumi kādas konkrētas načijas ietvaros ir tāda slidena tēma. principā gandrīz vai katras kultūras vēsturē izdala t. s. pirmsnacionālo posmu, ko tomēr pilnīgi pamatoti pieskaita šīs konkrētas kultūras sasniegumiem. kultūtas jēdziens, galgalā, ir daudz senāks par nācijas je'dzienu :P un vēl jaatceras tas, ka kultūru veido indivīds. nevis bars (šajā gadījumā-n;acija). ok, ja gribi precīzāk-indivīdu kopums.

hmmm. man gan likās, ka pagājšgad no mums noplēsa vairāk kā piecīti. piedevām, divvietīgais numurs ir dārgāks šā kā tā. bet vispār es neatceros :)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:19. Aprīlis 2006 - 14:43

Re: aaaaaaaa man pazuda puse teksa bljin

(Link)
ehh nu par tiem sasniegumiem man vispa pat ausis neklapejas..es piekjeros pie ta nacijas jedziena...zemak jau uzdrukaju, ka man skiet ka pie mums vispirms bija valsts un pec tam veidojas nacija:)..
galugala par kulturu tev jaruna ar Romu, vinja par to rubii vairak fisjhku

tobish es saprotu ka tu gribi teikt ka kultuuras esamiba pierada latvijas nacijas esamibu???

nez kas man to teica, bet shogad tur ir tikai vai nu divvietigie vai superlielie numuri.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:19. Aprīlis 2006 - 14:50

aaa!!!

(Link)
viss, ko es mēģinu pateikt, ka neredzu īpašu jēgu apspriest kultūras saniegumus kaut kādu politisku aspektu pierādošā kontekstā :) neko vairāk.

[User Picture]
From:[info]ravena
Date:19. Aprīlis 2006 - 14:56

Re: aaa!!!

(Link)
nu to ka diskusijas uzstadijums/jautajums bija stulbs es ari uzreiz pateicu:)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:19. Aprīlis 2006 - 14:58

Re: aaa!!!

(Link)
nu tad jau laikam nav, par ko strīdēties diskutēt :)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:19. Aprīlis 2006 - 15:00

Re: aaa!!!

(Link)
ne ir, jo MANAI diskusijai ir cits jautajums:P
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:19. Aprīlis 2006 - 15:11

Re: aaa!!!

(Link)
ne ar mani :) viss, ko es par to varu petikt, ir-есть ли жизнь на марсе, нет ли жизни на марсе-это науке пока неизвестно (с) карнавальная ночь ;)