Zelta zutis -

About  

Previous Entry 21. Dec 2011 @ 10:07 Next Entry
šonakt kārtējais jancīgais sapnis. un daudz dažādu personāžu, kā arī darbības vietas izmētātas pa pasauli.

viss sākas ar kaut kādu . lidmašīnas salons, kā jau pienākas - ar jauki klātiem galdiņiem, pie kuriem ir melni koka krēsli, kas apvilkti ar tumši sarkanu audumu. uz galdiņiem glāzēs sarkanvīns. pa visu salonu - četri cilvēki. skan radio ar kaut kādu konkursu. mēs izklaidējamies zvanot un atbildot uz jautājumiem. pēc nolaišanās mēs steigšus dodamies uz robežas pusi, lai pārietu pāri tiltam uz kaimiņvalsti - Poliju, kur ir jāsatiek [info]seridvena. tad es ar viņu iekāpju autobusā numur 1/33. viņai ir mēneškarte, bet es braucu pa "zaķi". ir arī kontrole (ko viņiem vajag sapņos sabiedrisko transportu pārbaudīt! nekauņas!) rezultātā es tieku izsēdināts (ne vienīgais tāds), bet [info]seridvena to pat nepamana. viens no izsēdinātajiem pārsēžas uz 44-to autobusu, mēs pārējie nepaspējam noreaģēt un pārsēsties. pļāpāju ar vienu poļpuiku, kas pienācis pieturā un mēģinu zvanīt jau pieminētajau cibiņai. tālāk viss mūsu bariņš no pieturas atrodamies jau kaut kadā angārā vai autiņremontbedrē un pārspriežam to, ka rodņa mūs nesaprot (zinām, zinām - it kā drīkst visu darīt, bet! bērnu būs dzemdēt tikai pēc kāzām!).

turpinājumā jau ir pilnīgi cita kompānija, pilnīgi citā vietā, bet arī kaut kur Junkurzemes ārēs. ir brauciens ar "acaino mbusiņu". ķipa uz konferencierēšanos. konferenci rīko EARASER (tā ir abreviatūra no organdizācijas angliskā nosaukuma, kuru es atceros, jo tika spriests, ka tā lietošana latviskos tekstos nav pieļaujama, jo ir tak arī normāls lv nosaukums \arī kaut kas garš un neizrunājams\, bet vārds erazeri griežas ausīs un mūs tā lamāt nedrīkstot). kad esam jau šīs organizācijas namā, tiek spriests par nepiedodami dārgo galdu (par tikko bijušo ēšanu 9 naudiņas no dalībnieka par reizi, bet 25 naudiņas par visām ēšanām) - savējiem tā organizācija būtu drīkstējusi barošanu noorganizēt lētāku. šajās sarunās piedalījās AS, JS, KŠ,[info]honeybee un [info]barvins. ēšanas un konferencēšanās daļas sapnī nerādīja, bet turpinājumā mēs ar honībī un barvinu pārvācamies uz ēkas pagalmu, kur ir apaļam akvārijam līdzīgs trauks ar ūdenim līdzīgu šķidrumu, kurā kā dzīvas, bet tikai beigtas, atrodas divas skumja paskata vardes ar iekšām uz āru. pagalmu klāj neliela sniega sega un arī vardes ir nedaudz apsnigušas (vot to šķīdumu, kurā tās vardes bija iefiksētas es gribu ieviest - izskatās kā tīrs ūdens, saglabā audus kā dzīvus, nebojājot to struktūru un krāsu, blīvums mazāks kā ledum un ūdens tajā nešķīst). mēs tās vardes nolikām pie durvīm un nedaudz sakustinājām. varēja skatīties uz tām kā TV-ekrānā. radās pat doma tās uzfilmēt, ierunāt kādas ziņas un skatīties kā jaunumus stāsta divas skumjas, apsnigušas vardes, savas iekšiņas liekot atpakaļ ķermenī. īpaši laba doma šķita šo "raidījumu" skatīties tad, kad kārtējie sludinātāji ir atnākuši pievērst savai sektai. tālāk honībī izvilka no dīvānapakšas divas grāmatas zila samta vākos. pirmā daļa saucās EARASER un to es paņēmu pašķirstīt. zināju, ka to jau esmu izlasījis, bet gribējās paturēt rokās. otrai daļai pieķērās barvins un honībī. tā vēl nebija iztulkota uz LV, bet kādam jau vajadzēja to pārstrādātu par scenāriju (ne ta filmai neta muļķikam; neatceros). atstāju viņus un izgāju no pagalma ārā uz ielas. izrādās,- tur vēl ir rudens un lapkritis. ārkārtīgi daudz zarkukaiņu (melni ar indīgi sarkaniem plankumiem). šie zarkukaiņi ir kaut kādi lapas negrauzoši, bet auga sulu sūcoši. un dumji. viņi savu sūcējsnuķi dur jebkur - vosj lapā trāpīs. paņemot šos rokā, tiek iedurts ādā. sajūta visai nepatīkama. un viņu kļūst arvien vairāk un vairāk. tad parādījās lieli un paslinki siseņi. tie leca ļoti kusli un arī tikai tad, ja šos pabakstīja.

tad mani pamodināja aizdomīgas skaņas aiz loga. tik aizdomīgas, ka es uzreiz izrāpos ārā no gultas, lai pavērtos uz pasauli tur ārā. skats bija ļoti neiepriecinošs - visu pasauli klāja baltie mēsli un tie turpināja spamot. tas sausā formāta ūdens daļēji jau ir atguvis savu slapjo formātu, bet vēl jo projām piešķir ne visai patīkamu izskatu pasaulei.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]vilksskabais
Date: 21. Decembris 2011 - 22:16
(Link)
Tev nu gan seriāli;-))
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 22. Decembris 2011 - 12:09
(Link)
oi, ņigavaŗi... pat nesaprotu līst no gultas ārā vai ne ;o)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba