zaļā buržuāzija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

Feb. 21st, 2013|02:02 pm
amatieris
Hm.
Man patiešām prieks, ja tā situācija nav gluži tāda, kā tajā Ir'ā vai Sestdienā aprakstīts. Tad labi.
Par "lai pamēģina pats" - ir mēģināts. Ir nostrādāts zināms laiks ar cilvēkiem, kam nav ne jausmas, kā darbojas PVN, kam jābūt līgumā, kad jāmaksā nodokļi - viņi strādāja, es rūpējos par aizmuguri. Ļoti cienījami, gudri cilvēki, savas jomas profesionāļi. Vairs es to negribu darīt, bet...
Arī VID un citu iestāžu konsultācijas man nekad nav tikušas liegtas, protams, gadās dažādi cilvēki pretī.
Zobus taču paši sev nelabojam? Es, piemēram, nesajēdzu no puķēm NEKO. Esmu pamanījies nokaltēt kaktusu. Arī elektrību dzīvoklī neķeršos pats pārvilkt, ja būs tāda vajadzība. Toties protu un daru daudz ko citu. Ir naiva cerība, ka daru to diezgan OK.
Poza "cepumi, kur pirkām, bija dārgāki", utt., ir nepareiza pašā saknē - varbūt labāk būtu bijuši citi cepumi, lētāki, bet klientam pieejamāki? Varbūt nebija pareizi izskaitļots mērķa klients, cik viņam naudas, ko pērk, ko tērē, kā atpūšas? Nezinu, neesmu redzējis biznesa plānu (gan jau tāds bija!), bet kaut kur tur, iespējams, ir bijusi kļūda.
Palasot šos komentārus, rodas sajūta, ka te pārsvarā radoši cilvēki apgrozās. Super!! Jūs esat tie, kas dara; kas nedomā, bet riskē, iet, dara, izdomā un piedāvā. Fantastiski! Bez ironijas, bez sarkasma. Pa īstam. Bet pasaule, diemžēl, ir ļauna, un, neiedziļinoties iemeslos, kāpēc tā tāda ir - vajag tomēr kādu, kas tai pat laikā domā par visām formalitātēm. Jā, tas kaut ko maksā; jā, tas ir garlaicīgi un, jā, varbūt bez tā dažreiz gribētos iztikt, jo šķiet neloģiski. Bet tādi nu ir spēles noteikumi, un te nav ko vainot valdību, policiju, akka/laa, radio, VID vai vēl ko citu. Es neesmu sev grāmatvedis, lai gan ikgadējo deklarāciju EDSā pildu pats - bet ir cilvēki, kam arī tā uzdzen zosādu, lai cik relatīvi vienkāršs tas process arī nebūtu! Mēs visi esam dažādi un spēks ir dažādu cilvēku komandā, kas zina, ko un kāpēc dara. Pēc raksta bija sajūta, ka šī daļa jums izpalika.

Iespējams, neizteicos gana skaidri - ideja, vismaz man, šķiet super, bet, iespējams, tā var dzīvot tikai kā kāda cita biznesa pusneatkarīga apakšiņa. No sirds ceru, ka domājat šajā virzienā, jo no raksta bija sajūta, ka "viss ir slikti, mēs visi mirsim (ironiski, bet tieši tas rakstīts avatarā pie raksta, hmmmm...)" - ja tā nav un tas ir kārtējais žurnalistu lētas sensācijas meklējums, tad visu cieņu, lai izdodas! Novēlēšu kritisku skatu uz pasauli un lietām sev apkārt - noderēs!

amatieris
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system