Augusta DebesisKeep It Simple |
| ||||||||||||||
šī sadaļa mani vienmēr in dedaudz mulsinājusi.
par mājās gatavotu paiku. protams, viņa ir laāka. bet kā var zināt, ka izmantotās izejvielas ir labākas? arī bez e un taml lietām. vai visādām citādām viltīgām auzdēšanas / saglabāšanas piedevām... bet apart from that- pašu cepta maize noteikti ir daudz foršāk.
Maizes sastāvdaļas - ūdens, eļļa (moš tur ir kāds E?), sāls, cukurs, milti (baltie un graudu, saldskābajā arī rudzu), sausais raugs.
Moš kaut kur slepenajos failos kaut kam ir tas E, bet tad es to nezinu. Maizei ceptuvē liek tos klāt glabāšanas nolūkiem un garšas uzlabošanai. Man liekas, ka garša tāpat ir laba un neglabājas ilgāk kā 2 dienas - apēdas ;)
garšas uzlabošanai maiznīcas liek klāt sojas izcelsmes lipekli - lizīnu, bet tas labi, ka jums tā maize aiziet uz urrā, mums nevienam negaršoja un beigās parasti sakalta uz izmešanu:( labi, ka "ceptuve" bija tikai aizdota, nevis pašu pirkta
Sausajā raugā un miltos man šķiet kāds E var paslēpties...? (-;
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||