\M/

Pēdējās dienas uz darbu sanāca braukt ar autiņu. un es ievēroju tādu štelli:
braucu pa apli (to, kas zem salu tilta), man ir galvenais ceļš un tiem, kas grib aplī iebraukt tā kā būtu jāgaida, kamēr pabraukšu garām. braucu es samērā normāli - nevelkos, bet arī īpaši neskrienu (nu tā uz 60 - 70 - pilsēta taču). bet visi, kas vēlas aplī iebraukt nekaunīgā vīze spraucas tieši man priekšā, tā, ka man nākas sabremzēties, lai kādam neieskrietu sānā.
bet šodien, tavu brīnumu, visi stāv un gaida, neviens nespraucas. nekādi nevarēju iebraukt, kas par lietu. tak beigās pieleca - es vakar beidzot noņēmu «M» burtu no mašīnas loga, ar kuru biju braukājis kādu nedēļu, jo piehaltūrēju par "instruktoru" dažiem draugiem.
acīmredzot šoferiem vienkārši nav nekādas cieņas pret «mācībniekiem» uz ceļa - lai kā viņi ar brauktu. apdzīt «mācībnieku» laikam ir katra īstena šofera goda lieta - pat tad, ja tas «mācībnieks» vālē pa Brīvībeni uz 140.
Tags: ,

Comments

tnx par info...
/uhh mani ar mushii jaunatne nost, lai beidzot shos pie stuures palaizhot pamaaciities :)/
-
Vai nezini no cik gadiem driikst saakt maaciities ar kaadu, kam staazh atljauj? un vai prieksh taa vajag kaadas specatljaujas?
noteikti vajag «baltās tiesības» - var saņemt CSDD. Lai varētu apmācīt vadīt vcieglo auto, apmācītājam jābūt 3 gadu stāžam, betapmācāmajam jābūt sasniegušam 16 gadu vecumu:

Ceļu satiksmes likums, 24.pants:

«Transportlīdzekļu vadītāju un atsevišķu kategoriju ceļu satiksmes dalībnieku vecuma ierobežojumi

(1) Personai, kas vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāja tiesības, ir jābūt sasniegušai šādu vecumu:
2) 18 gadus — A, B un C1 kategorijas vadītāja apliecības iegūšanai.

(3) Apmācīt personas vadīt transportlīdzekli drīkst ne agrāk kā divus gadus pirms attiecīgās kategorijas transportlīdzekļu vadītāja apliecības iegūšanai noteiktā vecuma sasniegšanas.»

super - liels paldies par info :)
Triekshu jaunekli, lai iet taisiit/iznjemt baltaas tiesiibas un tad vasaraa varees maaciities /tad buus 16 :)/
-
kaa vinji manu staazhu nosaka? - peec manaam tiesiibaam??? kas tad, ja taas nav LV ieguutas /man vaacu/?
CSN: «210. .. Individuāli mācīt vadīt atļauts transportlīdzekļa vadītājam, kura atbilstošās kategorijas transport­līdzekļa vadītāja stāžs ir vismaz 3 gadi.»

stāžu nosaka pēc dienas, kad tev ir iegūtas tiesības vadīt attiecīgās kategorijas transporta līdzekli (šajā gadījumā - B kategorija) - tam jābūt atzīmētam uz autovadītāja apliecības (uz LV apliecības ir, nezinu kā ar vācu). Tu skaities vadītājs un tev jāatbilst visiem vadītāja noteikumiem. Neredzu iemeslu, kāpēc nevarētu mācīt ar vācijā iegūtām tiesībām, ja tu vari ar viņām braukāt pa Latviju.

Ir, ir vaacu tiesiibaam ari tas datums - un atskjiriibaa no LV tiesiibaam, taam nekad nebeidzas deriigums /nav beigu datuma/ ;)
Ok - ar savu staazhu tuvu desmit gadiem taatad varu buut "instruktors" - lai vells nograabstaas :D
nu ta droši uz priekšu! :)

un vēl

CSN: «262. Automobiļiem, kurus izmanto individuālai mācību braukšanai, šo noteikumu 260.punktā minētās pazīšanas zīmes atļauts piestiprināt tikai iekšpusē pie priekšējā un aizmugures stikla. ..»

Re: un vēl

ahaa... tomeer pie abiem...
/heh - paarkaapeeju pilna riiga ;)/

Re: un vēl

pārkāpēju vienmēr pilla Rīga. :)
CSN: «211. Personai, kura mācās braukt ar motociklu, triciklu, kvadriciklu, auto­mobili vai autobusu, jābūt klāt braukšanas mācību atļaujai vai dokumentam par tiesībām vadīt mehāniskos transportlīdzekļus. Pēc policijas darbinieku pieprasījuma viens no šiem dokumentiem jāiedod pārbaudei.»

"braukšanas mācību atļaujai " = t.sauc. Baltaas tiesiibas?
-
/skat kaa: triciklus un kvadraciklus ar iekljaavushi :) bet te droshi vien domaati lielie verkji, ne tie mazie ar divtaktu motoriem...
veertiiga diena - sho to jaunu uzzinaaju :)
Danke!

vienmēr laipni :)

jep, tās ir «Baltās tiesības».

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba