hmm

satikos ar JB. šis man iedeva kārtējo darbiņu, ko vajag uztaisīt "pēc iespējas ātrāk". pat īsti neprasot - gribu es to darīt vai nē. itkā man darīt nebūtu ko. jauzcep viena mājaslapa. ak šausmas, cik sen neesmu to darījis. un to, ko es taisīju daudzus gadus atpakaļ, arī grūti nosaukt par mājaslapām. :/
pa kuru laiku es tagad dzeršu vai spļaušu griestos? fak, un kad es beidzot iemācīšos cilvēkiem tiešā tekstā pateikt - "ej dirst"?

Comments

nu, kur šodien pazudis esi? ne bilžspama, nekā ;P
man darbā nevēra vaļā cibu. :( toties varēju mierīgi lasīt tekstus par copyleft. ;)
cibu šodien nekur nevēra vaļā, līdz kādiem 2 laikam.
kā raksts par autortiesībām?
nu ja. es 2os jau no darba notinos. =)
šodien biju ar vienu beibi akka/laa aprunāties. tīri interesanti. ;) a raksts pamazām top. nu es apmēram (katrā ziņā daudz skaidrāk kā vakar) esmu izdomājis tēmu un iespējamo struktūru. pat šo un to sāku jau rakstīt. domāju, ka ar to viss buus bumbās. :D
man šodien, kā smejies, sanāca diezgan daudz par autortiesībām palasīties. kā ar šito lietu latvijā utt. vienkārši vienā žurnālā nejauši uzgāju. man pat bija interesanti.
un kā vispār? šodien jau dzīvespriecīgāks izklausies..
bet protams - šodien tak 5diena. =D
a kas tas par žurnālu bija, kur tu visas tās gudrības salasījies?
pēdējais karogs. tur vēl bez visas teorijas bija baigais raksts par kaut kādu neseno skandālu ūn tiesas prāvu sakarā ar autortiesībām un blabla viss kaut kas par un ap.
jā, par to skandālu es lasīju. jau kādu laiku atpakaļ un šodien delfos.
problēma patiesībā ir tā, ka maz kas to tēmu īsti saprot. pat no juristiem. pat tie, kas ikdienā strādā ar šīm lietām nezin visu 100%. nemaz jau nerunājot par homo vulgaris.
nez, man likās diezgan kristālskaidri, ka tai gailītei ir smadzeņu trūkums organismā. tas, ka raksta par vienu un to pašu laiku, izmanto kaut kur vienus un to pašus vēsturiskos materiālus, iedvesmojas no pāris romāna sižeta līnijām (ko arī godīgi priekšvārdā atzīst) nu noteikti nav plaģiāts un autortiesību pārkāpums. bet nu moš es neko no tā totāli nesajēdzu.
nu viena lieta, ka gailītei ir pilnīgs "čau" smadzenēs. bet tas nedod tiesības paņemt un pārveidot viņas darbu. bet bēdīgāk, ja "čau" smadzenēs ir tiesnesei. un tā gadās. diemžēl.
man ir aizdomas, ka šajā gadījumā ir kaut kas visa iepriekšminētā. tik jautājums kādās proporcijās.
redz, grūti jau pateikt kur beidzas iespaidošanās un sākas darba pārveidošana vai daļu kopēšana. tas būtu jāizvērtē un jāizšķir tiesai. tikai tiesa šajā gadījumā, pieļauju, nav tikusi ar to pienācīgi galā. katrā ziņā - neesmu lasījis ne vienu, ne arī otru darbu (un i netaisos), ne arī tiesas spriedumu. tāpēc nevaru spriest.
nu, berelis izrēķināja, ka no gailītes darba tajā lugā ir izmantoti kaut kādi 0,4 procenti laikam. diez vai to var saukt par "pārveidotu darbu". kaut gan es arī neesmu lasījusi ne vienu, ne otru-tomēr pret bereli man ir kaut kāds respekts..
heh, un literatūrā vispār tak ir nepārtraukta mijiedarbība. atrodi man darbu, kur nav nekādu ietekmju ne no kā un es būšu ļoti pārsteigta..
a no tiesas sprieduma es šo to palasīju. bļāviens, tie cilvēki pat loģiski domas noformulēt nemāk.. tur bija tādas sintaktiskās konstrukcijas, ka tik turies..
procenti ir viena lieta. nemaz nezinu, kā tos aprēķina. tur vajag izpētīt cik liela ir šī ietekme - sižets, tā attīstība, varoņi, to raketurojums, skaits utt.
nu, piemēram, buratīno, manuprāt, ir plaģiāts pinokio. kaut kas līdzīgs, šķiet, bija ar dakteri aikāsāp....
nevis plaģiāts, bet drīzāk lokalizējums :D tur ir savas nianses..
ok. lai būtu. katrā ziņā es par šito lietu nevaru izteikties, jo nezinu apstākļus.
hm, a tam džekam vai ta nebija normāls advokāts? tā vien izskatās, ka tiesa ņēmusi vērā tikai prasītāja viedokli.
hm, nez. man arī tāda sajūta radās. un arī mēdiju atbalsts bija ļoti vienpusīgs..
man, starp citu, apnika ar tevi cibā nerunāt ;P
dažreiz es tomēr slikti panesu klusumu.
man tas priecē. nu, ka mēs te komunicējam. ;P
heh, bet tu jau būtu turpinājis klusēt, ja es te nebūtu ielīdusi, ne?

un kā ir komunikāciju ārpus cibas? drošvien nevajdzētu, ne?
nezinu. kādu laiciņu jau droši vien ka ne. bet ko var zināt ;)
par pēdējo man nav nekādu domu.
tjipo visā visumā tev ir vienalga?
nē, nepavisam. man galva ir pilna ar visu ko. turklāt, man likās, ka tu nevēlies ar mani runāt. es negribēju tev uzbāzties.
nu.. nav tas tik vienkārši. katrā gadījumā, ja no šādiem starpgadījumiem varētu izvairīties, es būtu tikai priecīga nepazaudēt ar tevi kontaktu ;))
nu es jau arī labprāt nezaudētu kontaktu. ;)
nu tad jau ok. tad jau būs jāmēģina dzīvot draudzīgi ;DD

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba