..

Я под забоpом. В хоккейной маске.
Пытаюсь вспомнить свое имя и автобус
В котоpый сяду, тупой, как глобус,
И как законченный поэт, уеду вдаль.

..

Comments

Ar ko tad krieviskaa miileetaajs atshkjiraas no nodeveeja ? Ne ar ko. Krievus vareetu miileet tik tad, ja to okupantu izdzimtenju nebuutu pilnas ielas, bet nee, tie utes tik degradees Latviju, kaa dziivu organismu veezis sabojaa, taa krievi Latviju bojaa. Jaa, arii cibaa ir vajadziiga anglju valoda, te ik pa briidim uzpeld kau kaadas angliskaa interfeisa daljas. Translitu es lietoju taapeec, ka taa aatraak speeju raxtiit, tam naf nekaada sakara ar manaam veelmeem. Un tai faktaa, ka ir arii latvieshi, kas lieto 'bl*gj', u.tml. vaardus, var tik redzeet krievu 'kultuuras' postosho ietekmi uz latvieshu tautu. Tu, popularizeedams kau kaadus krievu textus, to tik sekmee, jo shaubos vai kaads no t.s. 'pokemoniem', kau ko baigi centiisies iedziljinaaties, driizaak redzees, ka i modee, un saax 'blj*gjot' uz nebeedu. Taapeec, pirms savus slaavu textus labaak paturi pie sevis. Ar nodeveeju saprotu taadu cilv, kas ar savu riiciibu kaitee Latvijai un taas latviskumam. Protams, viens ieraxts blogaa ir niex, bet tas noraada arii uz tavu mentaalo kondiiciju un no taa var secinaat, ka, visticamaak, tu taadus textus meedz baarstiit arii ikdienaa. Vienkaarshi padomaa pirms ko raxti vai runaa.
Pirmkārt, ir atšķirība starp krieviskā mīlētāju un krievu mīlētāju. Otrkārt, neredzu nekādu saistību starp krievu mīlēšanu un nodevību. Pat ja arī es būtu krievu/krieviskā/vai-kāds-tur-vēl mīļotājs, neuzskatu, ka tādā gadījumā būtu kādu nodevis. Nevienam nekad neesmu solījis ne mīlēt, ne nemīlēt krievus/krievisko/vai ko citu.
Tātad, tavuprāt, lietojot krievu valodu es kaitēju Latvijai un tās latviskumam? Interesanta doma. Redzi, Latvija jau ilgu laiku ir multikulturāla vieta, kur jau daudzus gadsimtus tiek lietota krievu valoda. Starp citu, man būtu interesanti uzzināt, ko tu saproti ar vārdu «Latvija» - ģeogrāfisku objektu, vietu vai arī Latviju kā valsti (sociālpolitisku veidojumu)? T.i., ar kādu nozīmi tu tos lieto savos komentāros? Ja kā ģeogrāfisku objektu – es nekādi nevaru būt Latvijai kaitējis – no krievu valodas lietošanas zāle nekalst un upes neizžūst. Varbūt tu uzskati, ka esmu nodevis Latvijas valsti? Bet Krimināllikumā nav ietverts šāds nodarījums. Nemaz jau nerunājot par to, ka krievu valodas lietošana sadzīvē nav ne administratīvi ne krimināli sodāmas darbības. Savukārt liegšana lietot kādu valodu – ir. Ja jau krievu valodas lietošana kaitētu Latvijai, tad taču tā tiktu aizliegta, ne?

Par to kā krievi bojā vai nebojā Latviju var kulstīt mēles cik uziet. Tik neredzu tam jēgu - no tā nevienam nepaliks ne labi, ne slikti. Tas, ka viņi tev traucē dzīvot jau ir pilnībā tava problēma. Mani tas ne mazākajā mērā neuztrauc. Un man viņi īpašas problēmas nesagādā.
Vēlreiz atkārtoju, ka man ir ļoti žēl, ka ir latvieši, kas spēj paņemt no krievu valodas tikai dažus rupjus lamuvārdus. Bet tā lielākoties ir viņu problēma. Mani tas īpaši neskar. Tāpat kā mani īpaši neuztrauc „pokemoni” un viņu izdarības. Katrs izklaidējas ka māk.

Protams, brīdi pa brīdim te izlec visādi paziņojumi angļu valodā un tās zināšana noder. Taču neredzu nekādu saistību šiem paziņojumiem ar angliskajiem tekstiem tavā cibā. Un translita lietošanai ir ļoti tiešs sakars ar tavām vēlmēm. Un tu pats to atklāj – tā ir tava vēlme pēc ērtības, spējas ātrāk rakstīt. Un tā tu parādi tikai pats savu nevērību pret šo valodu. Tāpēc, pirms kaut ko pārmest citiem, es tev silti ieteiktu paskatīties uz sevi! Un vēl – man nāk vēmiens no cilvēkiem, kas man grib gudri parādīt kā ir «pareizi» jādzīvo, kas man ir vai nav jādara. Es domāju, ko rakstu un rakstu, ko domāju. Un daru to, ko uzskatu par pareizu. Ieteiktu tev pašam labi padomāt pirms ko raksti vai runā.
Es runaaju par Latviju kaa valsti, nevis kaa gjeograafisku lokaaciju. Arii smeekjeeshana nenoliedzami kaitee latvieshu tautas veseliibai, bet taa nav aizliegta. Visu kaiteejosho nekad neaizliegs, prieksh tam ir katram pasham galva uz pleciem, lai saprastu, kas naax par sliktu savai tautai, savai dzimtenei.
Argumenti, piekasoties par nepareizu raxtiibu, skaitaas sliktais tonis neta fleimoshanas etikjetee (http://redwing.hutman.net/~mreed/warriorshtm/grammarian.htm) un par sliktu argumentu atkaartoshanu jau vispaar var nerunaat... -_- Bez tam, t.s. translits LV variaacijaa jau tik sastaada latvieshu kultuuras dalju, protams, tikai tik taalu, kameer iekshaa nejauc aizguvumus no citaam valodaam un to ineta variaacijaam.
Un man vari nekaa neieteikt, kosmopoliitus nemeedzu klausiities.
Nu lūk, tu raksti, ka katram pašam galva uz pleciem. Bet pirms tam tu rakstīji, ka kaut kādi «pokemoni» visu pārņem bez iedziļināšanās un nedomājot. Tad kā ir?
Manuprāt, aizliegumi ir nevajadzīgi un pat kaitīgi. Ir daudz svarīgāk, lai cilvēki mācētu paši izprast lietu dabu un izlemt kas viņiem labs, kas slikts. Tu taču pats arī to atzini savā komentārā. Tad kāpēc vienā gadījumā tu uzsver, ka cilvēki ir spējīgi domāt paši un viņiem arī jāļauj tas darīt, tad citā – ka cilvēki ir nesaprātīgi un akli seko tam, ko viņiem saka un tāpēc būtu turami stingri rāmjos?
Protams, ka krievu valoda nav aizliegta. Lai arī kā daži ļautiņi to negribētu, tas nenotiks. Un patiesībā visādu šitādu über-nacionālo ideju realizācija praksē būtu krietni kaitīgāka Latvjai un latviešiem par krievu valodas lietošanu.

Ai, nu nesaproti tu to, ko es tev rakstu. Izskatās, ka arī nemaz nevēlies saprast. Tava problēma. Ar norādi par tevis izvēlētajiem izteiksmes līdzekļiem es tikai vēlējos norādīt, ka tu man pārmet tieši to, ko dari tu pats. Tā jau ir - savu baļķi neredz.
Nezinu gan par translitu kā kultūras sastāvdaļu. Apšaubu. Bet nestrīdēšos, jo neesmu ne kulturologs, ne valodnieks.

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba