šaubas & skepse - Ko es šorīt izlasīju

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

August 31st, 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:35 am - Ko es šorīt izlasīju

(20 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:August 31st, 2020 - 06:49 pm
(Link)
Vai šo sleju esi lasījusi? Liene Linde: Bet Dieva nav
Lai arī raksts sākas ar vārdiem Reiz jaunībā..., ir taču skaidrs, ka tās ir salīdzinoši jauna cilvēka atmiņas, viss aprakstītais noticis aptuveni pirms 15, nu nezinu, varbūt pat 20 gadiem. Nedomāju, ka tur, tajās sienās, kas īpaši ir mainījies.
From:[info]lyrica
Date:August 31st, 2020 - 07:49 pm
(Link)
Es nevienam no saviem draugiem/pazinam nevaru ieteikt arsteties Tvaika iela, no ta ir jaizvaras, cik vien var. Veldres ir ok, Lomonosova iela, tapat ir dazi ambulanti arsti. Bet sis ir iemesls, kapec es nevelos atgriezies Latvija, jo psihiatrijas limenis ir sausaligs.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:August 31st, 2020 - 07:57 pm
(Link)
Paklau, gan ambulatorais centrs „Veldre”, Rīgā Veldres ielā 1a, gan ambulatorais centrs „Pārdaugava”, Rīgā Ļermontova ielā 1, ir Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra struktūrvienības: http://rpnc.lv/psihiatriska-palidziba/ambulatora-arstnieciba/

Daudzi meklē maksas psihiatru palīdzību, bet liela daļa tāpat strādā RPNC un piepelnās privātpraksēs.
From:[info]lyrica
Date:August 31st, 2020 - 08:15 pm
(Link)
Es runaju par stacionaru terapiju tvaika iela, ne par ambulatoram stukturvienibam. Ambulanti var arstet daudz, ari loti smagus gadijumus, bet stacionara aprupe ari ir nepieciesama, es nevaru nosaukt nevienu slimnicu Latvija, kuru es ar mierigu sirdi varetu ieteikt sev tuviem cilvekiem pie akuta sevis/citu apdraudejuma. Ambulanti ir ari LV psihiatri, kas ir stradajusi valstis ar citu psih.aprupes organizesanu, kur psihiatri ir ari psihoterapeiti, kur polifarmacija tiek loti kritiski verteta utt. Es esmu konsultejusi pacientus no Latvijas un sad tad ari ciba paradas medikamentu saraksti, kurus lasot mati celas stavus. Standarta kombinacija ir antidepresants lielas devas+antipsihotikis+kaut kads benzo+ iespejams vel viens antidepresants. Bet Latvija skumja aprupes modela del multidisciplinara pieeja gandriz neeksiste, ja neskaita Veldres+Lomonosovu. Vel Daugavpili ir doktoranturas projekts par agrinam psihozem, kas balstas uz Danijas modeli, bet es nezinu, vai tas vel eksiste.

> Go to Top
Sviesta Ciba