fantastikal -
Piektdiena, 23. Oktobris 2009 23:02
Visbaisāk ir lasīt lapas un lapas un lapas par anoreksiju un bulīmiju.
Mana mīļākā aizvien ir www.2medusa.com.
Visbaisāk ir censties sev un visiem pārējiem ieskaidrot, ka tas nenotiek ar mani. It pavisam nē. Jā, agrāk mani ļoti interesēja gan bulīmiska, gan anoreksiska uzvedība, bet, tik līdz kā es to pārstāju, un sāku domāt ar galvu un apgūt ēšanu ar vielmaiņām, insulīna līmeņiem un šķiedrām, es notievēju. Spēcīgi notievēju - 10 kg. Pusgada laikā, laikam bija. Un jā, es aizvien ik dienu skaitu aptuvenās kalorijas. Reizēm arī nē. Man nav aizliegtās pārtikas, bet ir ieteicamās - zinu, ka, ja vienā reizē apēdīšu vairāk kā tik un tik daudz, tad insulīna līmenis būs tik augsts, ka sāksies "pierīšanās reflekss" - tas, no kā es agrāk tik ļoti baidījos. Es jau no tā varu izvairīties, ēdot veselīgi, ēdot daudz un ar mazāk cukuru, nedaudz taukiem un daudz šķiedrām. Un obligāti proteīna devu. La-la-lā. Tas viss ir mani pārņēmis, jā, bet es taču tagad jūtos labi. Viss notiek kā vajag. Nav tā, kā agrāk. Man vajag visu saprast, lai varētu izvairīties no tā, kādēļ agrāk raudāju, raudāju, raudāju.

Tāpat stundām ilgi lasu tādas lapas (viņas ir pavisam interesantas) un man ir bail - ja nu es tāda esmu? :D bet nēēē! es nebadojos, ja man gribas ēst, es ēdu. es vienkārši piedomāju pie tā, ko es ēdu un cik daudz. Un lai manam organismam nekad netrūktu kaut kā, savādāk man gribēsies rīt, rīt, rīt lai atgūtu to, kas zaudēts.

Ai. Grūti par to runāt. Tā ir tik sāpīga tēma, ka sen jau protu turēt muti ciet. Nezinu, vai bija gudri ko rakstīt.
Bet tā savādāk - beidzot viens vakars mājās. Pietiek skraidīt apkārt, ik vakaru pārrodos ap 23 pilnīgi pārgurusi un kašķīga. Eh. Tad steidzos gulēt, daru tikai to, kas vajadzīgs. Šodien gan nē. Mmmmmmmm. Man ļoti garšo tumšā šokolāde, jo vairāk kakao procents, jo labāk - vakardien atklāju laimas tumšo (70%) poraino šokolādi. yeeeah. Virtuvē vēl stāv pēdējie gabaliņi :D

4CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

lietuveens
lietuveens
P.S.
Sestdiena, 24. Oktobris 2009 00:14

No tās lapas šiatais ir bijis visu laiku biedējošākais http://www.2medusa.com/2008/09/bulimia-killswarning-graphic-pictures.html
Btw Tu esi pārliecināta, ka rīšanas lēkmes rodas no pārāk augsta insulīna līmeņa? Jo man šķiet, ka 99% to iemesls ir galvā (visamaz man toč).


ReplyThread
platformene
platformene
Kartupeļu baseins
Sestdiena, 24. Oktobris 2009 12:42

jā, tas raksts kādu brīdi mani atturēju no pārēšanās, jo man kļuva gluži vai bail. vispār izvairījos no pilnuma sajūtas.

jap, un, vismaz runājot par savu ķermeni esmu pārliecināta, ka pārēdos noteiktos scenārijos: ja manā organismā trūkst kaut kā konkrēta (visi vitamīni, minerāļi utml); ja iepriekš esmu ļoti, ļoti sen ēdusi, paspējusi stipri izsalkt un tad "nomierināties"; ja vienā ēdienreizē apēdu vairāk kā 650 kcal un/vai pēdējā lieta bija ar maz šķiedrām un daudz cukura, kas liek insulīna līmenis uzšauties, un, lai to nomierinātu, organisms prasa vēl, vēl, vēl, vēl,,

agrāk domāju, ka tas ir psiholoģiski un briesmīgi sevi vainoju pie visa, bet īstenībā viss ir atkarīgs no tā, kā uzvedies pirms tam. un pēc secināšanas atliek vien izvairīties no situācijām!


ReplyThread Parent
lietuveens
lietuveens
P.S.
Sestdiena, 24. Oktobris 2009 16:27

A ko Tu domā par "brīvdienu sindromu" - kad tantes labi turās darba dienās, bet brīvdienās noraujas?


ReplyThread
platformene
platformene
Kartupeļu baseins
Svētdiena, 25. Oktobris 2009 20:19

Es saku tā - ja cilvēks cenšas ieturēties, bet nevar to izturēt, viņš ir badā, viņa organismam kaut kas trūkst, pirmkārt. cilvēks nedaudz pārspīlējis ar maziem kalorijas daudzumiem. Brīvdienās, kad ir lielāka pieeja pie ēdamā, ķermenis cenšas atgūt visu zaudēto un uzkrāt, lai nākamajā nedēļā būtu no kā tērēt.
tas ir viens variants.
otrais faktors/variants ir tāds - mēs zinam, ja esam mājās, esam mazāk nodarbināti, ēdiens ir pa rokai un ceļš līdz virtuvei prasa mazāku piepūli nekā brīvos brižos darbadienās iet līdz ēdnīcai vai veikalam. Iztēlojamies - cilvēks ir mājās, cilvēks atpūšas, negrib sevi kontrolēt, izdomā panašķoties. Garšīgi, jau, - panašķojas vēl. Un nav kur skriet! Var panašķoties vēēl. Un vēēl. Un vēēl, ir tik sasodīti garšīgi, vēl, vēl, vēl vē-
(šajā brīdī cilvēks ir pārsniedzis to aptuveno 650 kcal robežu, kad insulīna līmenis ir uzšāvies gaisā, un sāk rīt, jo kaut kā tas ir jānomierina.)
Nedrīkst aizmirst arī par to, ka, ja apēd ko cukuraināku, bez šķiedrām, insulīna līmenis paaugstinās vairāk, nekā tad, kad tiktu ēsts kas savādāks. Lielāka iespēja nejauši pārsniegt to robežu, kad vajag vēl. Te es esmu atradusi metodi - ja man ir daudz ēdiens pieejams, nekad neest saldu lietu vienu pašu, bet pēc viņas uzkozt kaut ko šķiedrainu, kā piemēram burkānu vai kāpostu. Viss, situācija lāpīta.
Ja man gribas pierīties, to daru ar augļiem un dārzeņiem.
Vēl ir tā, ka šis konkrētais cilvēks, kurš ieturas darba dienās, ir sev izveidojis binge/purge ciklu, no kura ļoti grūti izķļūt - tādi cilvēki biegās bieži vien nonāk līdz bulīmijai - vai nu vemjot lieko ārā, vai arī pēc tam badojoties. Un, tik līdz kā ķermenim vairs nav iekrājumu no kuriem smelties, (un cilvēks jau pieradis, ka katru sestd-svētd pierijas), nu vienkārši kārojas kaut ko stipri saldu un taukainu. Un atkal, tas saldais un taukainais stipri paaugstina insulīna līmeni, cilvēks grib vēl, pierijas līdz nelabumam un tad jūtas drausmīgi.

Psiholoģiski varbūt vienīgi tas, ka ir nogurdinoši sevi kontrolēt, un brīvdienās ļaujas atslābumam. Nu jā, ok, var to darīt, bet vajag ēst tās šķiedras.


ReplyThread Parent