PiRX A tut i ja... - Vēl par zemniekiem (un ne tikai)

[info]pirx wrote
on February 3rd, 2009 at 03:43 pm
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vēl par zemniekiem (un ne tikai)

Īsti nezinu šā vīra biogrāfiju, bet viņa teiktais liekas diezgan sakarīgs. Katrā ziņā ir par ko padomāt. Tāpat, vēlētos piebilst pāris vārdus par radio, bet to atvēlēšu atsevišķam ierūcienam.


(Leave a comment)
From:[info]veed_logs
Date:February 4th, 2009 - 08:22 am
(Link)
padomāt viemēr ir vērtīgi. ar zemniekiem un to protestiem viss nav tik viennozīmīgi, manuprāt. tomēr valsts politika attiecībā gan uz vietējo ražošanu un lauksaimniecību gan ir nepārprotama, kas ir pelnījusi ne bruģakmeni logā, bet ko vairāk un konstruktīvāku.
bet par attiecīgo vīru runājot, man radies iespaids, ka ar piena pārstrādātājiem ir tāpat kā ar bankām - tie ir parūpējušies, lai tiem ietu labi neatkarīgi no situācijas. vienīgais, kas varētu šiem paraustīties būtu zemnieku pārstrādes kooperatīvu veidošanās. bet kopumā šim vīram gribētos, lai viss paliek tā, kā tas ir, tāpēc zemnieki, viņaprāt, varētu labāk palikt mājās.
(Reply) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 4th, 2009 - 10:20 am
(Link)
Redzēji, kāda bija lielākā daļa sabraukušo zemnieku traktori? Ta man laukos visa tehnika diez vai pavilks uz 1/10 no tāda traktora cenas. Līdz ar to gribētos apgalvot, ka liela daļa protestētāju ir sūdos savas muļķības dēļ, lai gan arī valdības politika nav labvēlīga.
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]veed_logs
Date:February 4th, 2009 - 10:30 am
(Link)
ir arī jauka fīča ar ES naudām. tu nevari pirkt belarusu par fondu naudu. tas vienkārši nav atļauts. ir jāpērk savienībā ražotā tehnika. un tie visi tādi arī ir - dārgi. bet jā - par to tehniku var piekrist, man arī ciemā ir nācies vērot kā kāds jefiņš pie mājas zāli pļauj ar džonu dīru spēļmašīnas lielumā, kas maksā apmēram tik pat cik mana tagadējā automašīna. bet nu jāpiekrīt ir, ka lauksaimniecībā nav vārguļu un plānā galdiņa urbēju, tur spēj noturēties tikai tādi, kas reāli strādā. varbūt reizēm mazāk ar galvu, bet nu labāk tā, nekā tikai pārcilāt papīrus no vienas kaudzītes otrā.
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 4th, 2009 - 10:46 am
(Link)
Nezinu tik smalki par ES naudām, bet neesmu pārliecināts ka ir tā, kā Tu saki. Būšu laukos, painteresēšos pie cilvēkiem, kas reāli ir ar to saskārušies.

Manuprāt ir vēl viens punkts par labu lētajiem belarusiem - tie arī bez fondu naudas būs lētāki, nekā džondīri, valmeti u.t.t ar fondu naudu.
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]veed_logs
Date:February 4th, 2009 - 11:17 am
(Link)
par ES naudām tā ir. ārpus kopienas tehniku var iepirkt tikai tad, ja savienībā to neražo. belarusu tu toč par fondu naudu nedabūsi.
bet jā - belaruss būs lētāks jebkurā gadījumā.
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 4th, 2009 - 03:52 pm
(Link)
Jā, noskaidroju, ka tā tiešām ir.
(Reply) (Parent)

(Leave a comment)