PiRX A tut i ja... - Post a comment

[info]veed_logs wrote
on July 23rd, 2008 at 03:30 pm

tur jau tā lieta. tu pats arī nerespektē csn. ja 90 km/h, tad uz tik arī braucam un nepārsniedzam. ar ko labāks ir tas kurš brauc uz 110 par to, kas brauc uz 100? abi ir pārkāpēji. vienam paradzēts mazāks, otram lielāks sods, bet pārkāpj abi.

likumu respektēšanu nevar iemācīt tikai ar sodiem. tā var iemācīt baidīties. bet ne cienīt. uz baiļu pamata ievēroti csn "apdolbītajam tautietim" tikai vairos stresu, kas tiks izlādēts citā veidā. cieņa neradīsies. tiklīdz zinās, ka paliks nesodīts, šis pats "tautietis" pārkāps visus noteikumus, ko vien var pārkāpt. tas ir tikai likumsakarīgi, jo ir taču patīkami izrauties no baiļu atmosfēras, pierādīt sev un citiem, ka tu vari būt arī brīvs. un brīvība tiek reducēta uz likumu pārkāpšanu.

tā radaru lieta patiesībā ir dziļāka. tā iezīmē attiecības kādas ir starp valsti un sabiedrību. valsts ierāda, ka sabiedrība ir domāta priekš valsts, lai tā iekāstu naudu. otrkārt, ka tev ir jābaidās (tevi var kāda slēpta kamera nobildēt jebkurā vietā un jebkurā laikā).

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.