(no subject)

« previous entry | next entry »
Jan. 2nd, 2024 | 10:05 pm

Šodien pabeidzu lasīt Luther Standing Bear grāmatu "Land of the Spotted Eagle".
Gatavojoties prezentācijai pēc nedēļas+, sāku lasīt saistīto tēmu disertāciju "Toxic Colonialism and Green Victimization of Native Americans: Toxic Colonialism and Green Victimization of Native Americans: An Examination of the Genocidal Impacts of Uranium Mining".

Kāds kaut kad teica, ka esot hipsterīgi aizrauties ar pamatiedzīvotāju kopienu izziņu. Manā gadījumā, mēģinot visādi izzināt cilvēka-dabas miju, gandrīz loģiska ir nonākšana pie Ziemeļamerikas pamatiedzīvotājiem. Lai gan tas ļoti labi izskaidrotu manu aizraušanos ar šo tēmu, tā īsti nav. (Manuprāt) visas apzinātās dzīves laikā esmu izjutusi pieaugošu interesi par šo kultūru. Saikni.

Jāteic, ka jo vairāk es lasu, jo smagnējāk ap sirdi top. Es zinu, ka tas ir tā nenopietni un tā jau varētu visu ko izslēgt no ikdienas.., bet šodien atdevu burgeru mērci dzīvokļa biedriem un nolēmu mēģināt vairs neēst šo ēdienu.

Link | + | Add to Memories


Comments {2}

cukursēne

(no subject)

from: [info]saccharomyces
date: Jan. 2nd, 2024 - 11:08 pm
Link

vai Tu esi lasījusi "The Seed Keeper"? tā gan ir daiļliteratūra, bet ļoti tieši šajās (Ziemeļamerikas pamatiedzīvotāji, cilvēku un dabas attiecības, ekspluatācija vs tradīcijas utt) tēmās, un autore (Dakota izcelsmes) izmantojusi savas personiskās pieredzes. darbs galīgi neizvairās no smagām tēmām, bet tai pat laikā atstāj arī ar zināmu cerības sajūtu.

Reply | Thread


(no subject)

from: [info]pirmslietus
date: Jan. 2nd, 2024 - 11:35 pm
Link

Ou, par šādu nebiju dzirdējusi, pievienoju to-read listei, paldies :)

Reply | Parent