Kaķu spēciņš - [entries|archive|friends|userinfo]
Kaķu spēciņš

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[15. Feb 2008|19:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nākot mājās no akadēmijas man sāka šķist, ka katru nedēļu piektdienās es varētu ierakstīt visai formālu ierakstu par to, kas pa nedēļu noticis. Cenšoties izvairīties no abstrakcijām vai pārāk lielas emocionalitātes un mēģinot tuvoties plikām faktu konstatācijām.
 


1) Izglītības jomā akadēmija uzņem apgriezienus. Šajā semestrī mums ir mākslas vēstures un Vidusslaiku literatūras semināri, kas norit katru otrdienu uz maiņām. Mākslas vēstures seminārus var pavadīt ne par ko nesatraucoties, bet literatūrai uz katru reizi jāgatavo visai pamatīgas darbu analīzes. Nākamotrdien "Dziesma par Rolandu", tālāk "Dievišķā komēdija", pēcāk Petrarka, Bokačo ... Visvairāk mani tomēr mirklīgi satrauca 30 eksāmena jautājumi, kas apjoma ziņā dubulto latviešu literatūras vēstures kursa prasības (tie parsvarā ietver dažādu darbu analīzes, autoru daļradi un virzienu raksturojumus). Piedevām latviešu vēstures avotu un historiogrāfijas kursā līdz martam jānodod pirmais konspekts, kas ietver "Indriķa hronikas", "Atskaņu hronikas" u.c raksturojumus. Par laimi, Modernisms Eiropas dramaturģijā tiešām dod spēku dzīvot vismaz pagaidām - stāstījums ir tik organisks un saturisks, ka tas spēj uzturēt labestīgas emocijas arī piecos vakarā. Daļa no ieskaites darba šajā priekšmetā - vienspadsmit lugu izlasīšana un pārdomu izklāsts par tām.

2) Anglijas skolu ziņā esmu sāņēmusi nosacījuma atbildi no Ņūkāslas.

3) Man jorpojām izdodas atrast laiku filmām, kaut gan tas pašlaik nav pat īsti jāmeklē. Pirmdien noskatījos Trifo "L'amour en fuite", kas ir pēdējā daļa sērijai par Antuanu Donelu. Trešdien ar [info]neesmusuns turpinājām Skorsēzes parādi ar Aviatoru, ko gan pātrauca tehniskas problēmas/ mēs turpināsim nākamnedēļ. Bijām īpašā sajūsmā par Blanšetu. Beidzot, noskatījos arī "Tous les garcons s'appellent Patrick" un vakardien no rīta otro reizi redzēju The Darjeeling Limited. Pīters ir mans mīļākais brālis un nevis tikai tāpēc, ka viņu tēlo Braudijs, bet gan tāpēc, ka viņš Džekam skaidri un gaiši pasaka - "Man patīk, cik riebīgs tu esi". Tas ir skumjš sarkasms.

4) neko īpaši nespēju palasīt. Ik pa mirklim mazliet Dorianu Greju, bet sajūtas, šo lasot, pagaidām balansē uz autora apbrīnas un nepanesamām iešējām skumjām.

5) Mūzikas ziņā bijis neliels klusums, jo nedaudz tehnisku problēmu, bet zinu, ka man nepieciešama Laura Marlinga, These New Puritans un Rob Da Bank radio šovi.
Linkcomment

Comments:
[User Picture]
From:[info]within
Date:15. Februāris 2008 - 21:28
(Link)
Apsveicu par pirmo (cik noprotu) nosacījuma atbildi! (Nemaz nezināju, starp citu, ka biji pieteikusies arī Ņūkāslai. Neliels pārsteigums.)
[User Picture]
From:[info]pika
Date:16. Februāris 2008 - 01:57
(Link)
Paldies.
From:[info]174k5
Date:22. Februāris 2008 - 17:53
(Link)
diezgan garlaicīgais ieraksts man baigi patika,
īpaši brīžos,kad ieskanējās perzoniskas notis- Blanšeta,"faktēšana",uzskatīšana un ziņas no anglijas

ko tu plāno studēt uk?
[User Picture]
From:[info]pika
Date:22. Februāris 2008 - 22:43
(Link)
Paldies.
Komunikāciju, medijus un populāro mūziku. Visticamāk.
Kas īsti ir "faktēšana"?
From:[info]174k5
Date:22. Februāris 2008 - 23:19
(Link)
informatīva darbību un ar to saistīto priekšmetu izklāstīšana,ja mēģina to noformulēt.
novēlu tev adam kesher dziesmu local girl( http://www.myspace.com/adamkesher ) vēlot lokālas veiksmes ne tik lokālā cīniņā par šuci.