PHz superblociņš - International Festival of Animation Films “BIMINI” Part IIII [bloks|kalendārs|spamparāde|autors]
PHz

[ autors | sc userinfo ]
[ kalendārs | MEGA!!! ]

Zibenstakas
[Paskat tik:| SpampamparādeKārtībai jābūt!OKomentiņiES ]

International Festival of Animation Films “BIMINI” Part IIII [2007-03-21|21:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tagi|, , ]
[Mūzika |Ekova - Heaven's Dust]

Kā jau kultūrists, biju uz multeņu festivālu Bimini. Redzēju 15 filmas. Tagad mēģināšu par katru kaut ko atcerēties.

High-tech gaidīju, Bimini treilera sakārdināts, jo viss nepārprotami liecināja, ka tajā redzamais ekšens būs skatāms šajā programmā. Rezultāts... tālāk.

High-Tech Programma. Filmas pieaugušajiem

Oban star racers (France)
Obanā! Kolēģis [info]eto_silo pilnīgi precīzi nodefinēja šo padarīšanu kā Anime influenced animation. Tā arī bija. Šī gan izskatījās visanimiskākā no visām, un franču izcelsmi varēja tikai nojaust. Īsti gan neizprotu seriāla 7. sērijas rādīšanas lietderību. Putra vien galvā paliek.

Codehunters (UK)
Lūk, varenais title movie, kas tik prominenti zibēja Bimini reklāmklipiņā. Patiesībā filma sastāvēja tikai un vienīgi no treileru cienīgiem skatiem, kuram nemanīju ne sākumu, ne beigas. MTV "suited for people with microsecond attention span" birku varēja arī nelikt, tas tāpat bija redzams. Taču vispārsteidzošākā bija ārkārtīgā līdzība ar Gorillaz stilu. Nevaru noticēt, ka tas nav tās pašas komandas ražojums. Autori izsakās, ka kopīga esot tikai iespaidošanās no komiksiem.

Skyland- Eye of the storm (France)
Atkal vidējā sērija no seriāla (ja nemaldos), te gan animes influenču bija maz, toties bija normāla fantastika. Radās neliela vēlme apskatīt pārējās sērijas par šo jocīgo lidojošo pasauli, kur sīči pilotē gaisa kuģus, strādā par radistiem un veic citus atbildīgus pienākumus. 3D "cel-šeidotie" varoņi bija ļoti pievilcīgi, viena no varonēm bija ārkārtīgi līdzīga kaimiņu meitenei :)

Galactik Football (France)
Jeā, galactik football my ass. Šī nu gan bija galīga draņķība. Ieraudzīt pavisam parastu multeni no lēto TV repertuāra, ar pavisam parastiem pavirši uzzīmētiem varoņiem, 3 reizes izmantotām ainām, parastiem kadrējumiem un parastu sižetu šajā festivālā bija dīvaini. Animē ietekmi manīju tikai milzīgajos 3D maģiskā spēka sprādzienefektos, kuri notika "superpaņēmienu" laikā (protams, palēciena vidū).

Konkursa programma 9. Labākās Debijas filmas pieaugušajiem

L'echo (France)
Stāsts par mani. Tas ir, vīru, kura sērkociņš nedega. Plastilīniski un skaisti.

Matopos (France)
Ļoti skaists 3D, kas izskatījās gluži kā leļļu filma. Iespaidīgas dekorācijas. Un, protams, lieliskie etiopiešu headbangeri :) Jūtūbē var apskatīt treileri (īsfilmai (!)) (headbangeri ir!)

Monolith (UK)
Saturs bija netverams, tāpēc pastāstīšu par formu. Šai filmai lieliski piestāvētu lieli pikseļi un arī MPEG artefakti necik nebojātu iespaidu. Tik nepārtraukti plūstošs un šķidrplastilīnmainīgs bija uz ekrāna redzamais.

Our Man In Nirvana (Germany)
Šī multene gan bija uz goda. Foršs ironisks skats uz aizkapa dzīvi, kur galvenais varonis netika iekšā Nirvānā, jo koku vietā bija stādījis tikai kaņepes; un Eat Static mūzika! (Dziesmu var noklausīties šeit.) Ak jā, arī vizuāļi bija visnotaļ psihodēliski. Add to favorites!
PAPILD.: Jūtūbē atradu "making of" video, kurā atcerējos faktu, ka puse no filmas bija radīta ēnu spēles veidā. Skatieties paši, kā tas ir uztapis!

Quidam (France)
Vakar man bija grūtības izteikties par šo filmu, ko veiksmīgi laboju, noskatoties otrreiz. Tātad šis muzikāli dejiskais gabals bija visai industriāls un iederētos, piem., NiN vizuālajā repertuārā. IMHO.

Sprossling (Germany)
Bioloģiskā šausmene. Ar nelaimīgām beigām. Un atmosfēru. Neomulīgi jutās arī otrā zāles malā sēdošie alu dzerošie un pārējo filmu laikā ķiķinošie jaunieši (tā vismaz varēja spriest no viņu replikām).

Synchronoff (UK)
Sirreāls psihoterapeitisks stāsts par ģimenes problēmām (psihoterapeitisks tāpēc, ka pēc sirreālās liriskās atkāpes ģimene izskatījās diezgan mundra).

The Fable About a Nail (Slovakia)
Baika par naglu ar metaforu un morāli un diezgan atmiņā paliekošu fināla ainu. Paldies veidotājiem.

The Great Hunter (Finland)
Mīlīgs melnais humoriņš, kas smīdināja publiku. Arī ceturtās rindas vidū sēdošā jaunekļa sejas kreisās puses muskuļi sarāvās, izveidojot kinozāles tumsā grūti samanāmu grimasi.

The Irresistible Smile (Finland)
Ļoti jauks stāsts ar morāli par nabaga kalpotāju dzīvi kapitālistiskajā sabiedrībā. Un kā gan bez melnā humora piedeviņas. Gribētos parādīt visiem.

The Sunshine (Canada)
Man ir aizdomas, ka šajā seansā filmas netika rādītas gluži Bimini lapā un šeit norādītajā kārtībā, taču tas nemaina lietas būtību, ka šī ir otrā no laimīgi iepriekš nogulētajām un tagad otrreiz noskatītajām filmām. Tā lūk, šis bija ļoti īss stāstiņš ar tīri labu postapokaliptisku 3D un pašaizliedzīgu robotu. Ja man būtu bezalgas atvaļinājums, es noteikti izdomātu turpinājumu.
zibenstakaiekomentēt