rudu ([info]rudu) wrote on August 27th, 2007 at 09:37 pm
o, jā šie gan jāsilda. Es kādas 15 - 20 min sildīju katlā, kur apakšā ieklāj marli vai dvieli, lai neplīst stikls.
Es taisīju pēc manas mammas nostāstiem. Vispār jau es liku gan tomātus gan mazus, mazus gurķīšu želejā. Sagriež tomātus šķēlēs vai kā gribās, sīpolus ripiņās, iemet kādu melno piparu, laurlapu, var sinepju sēklas (pēc gaumes kā tur tās garšas labāk patīk).
Tad marināde. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāli, 1 ēdamkaroti cukuru, 1 tējkaroti etiķa esensi un 2-3 ēdamkarotes želantīna. (es gan ņēmu to et. esensi vairāk, jo man pēc pirmās tūres šķita tā kā pa švaku). To tā (ar sāli, cukuru) uzvāra līdz burbuļo, tad noņem no uguns un pieliek esenci. Želantīnu izšķīdina aukstā ūdenī, lai taka bišķu uzbriest un to tad ar lej klāt šķidrumam. Samaisa un lej burciņās, silda aizvāko un liek padzist. Kad kārtīgi atdzisuši uz pagrabu prom :)
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.