07 June 2007 @ 11:25 am
 
kāds interesants futūršoks!
līdz gadsimta beigām latvija būs ievērojami mazāka. Rīga, jūramla, saulkradti, visa kurzems piekraste, baltijas jūras pierkaste nebus. tur ir jūra. talsi būs tieši jūras krastā. no rīgas rajona uz leju, līdz par jēkabpils rajonam būs jūra iegrauzusies. gandrīz sadalot latviju 2 daļās. Un šīs nav zili rozā hoptežes. Baltijas jūra, kā izra'dās ir cikliska un ar precīzi regularitāti mainās dzīves periodi. tuvojas šis periods. Patiesībā pat žēl, ka manas dzīves laikā visas lielās pārmaiņas nenovērošu. Kau tgan... jau 2080 gadā būs viss ievērojami mainījies. gan jau tad, kad man būs gadi 70, Latvijas karte jau būs savādāka, kā šodien.
 
 
( Post a new comment )
Lille Heks: krus[info]lilleheks on June 7th, 2007 - 12:06 pm
es, savukart, patiesi priecajos, ka to nepiedzivosu :)
.un, protams, ceru, ka tas prognozes ir noapalotas uz augsu.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on June 7th, 2007 - 12:39 pm
a kāda vaina? Nu jā, tie kas dzīvo appludināmajās teritorijās tas varētu nepatikt :D paŗapdzīvotība un tā. bet katrā ziņā interesants laiks. Ne katru gadsimtu kas tāds notiek!
Man patika, kā tas slavenais okeanologs esot teicis, ko cilvēki saistība ar šīm prognozēm var darīt: pretoties un atkāpties vai atkāpties uzreiz ;)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lille Heks: suspicious[info]lilleheks on June 7th, 2007 - 12:45 pm
nuja, ko tur dabas matei pretosies... bet ceru, ka tad, kad mana dzimtene bus juras dibina, pati vairs nebusu saisaule. ta jau ir, ja teiktu, ka peipuss izpludis un nolidzinas ziemelvidzemi, ar zel butu, bet nekertu pie sirds.
(Reply) (Parent) (Link)