29 January 2006 @ 08:56 pm
 
Ev, nu johaidī, cilvēki toč ir pārindēti ar kapitālismu un $$$ zīmītēm acīs. Nu jau laikam jāsaka €€€ zīmītēm.

es saprotu, ka naudai ir noziime un ka vinja shajaa iekaartaa ir vajadziiga, ja vien neesi nodibinaajis sev kaukaadu ekoseetu. Bet vienalga! Visam ir robezhas! Cilveeki ir truli un akli kljuvushi, naudu, naudu, naudu! Lielaaku, vairaak, un taa taalaak! Un kur tad paliec tu pats ar savaam juutama un pasauli?

Var jau teikt, ka, ja buusi pliks un nabags, tad arii nebuus tev neviena ko miileet, Muljkjiibas,arii cilveeks kursh ir pliks un nabags, var buut sisteemas sakropljots, jo nespeej acis pacelt uz augshu tikai taapeec, ka apavi nav pirkti par kruto cenu krutaja aveiklaa un neatbilst modes vai staavoklja prasiisbaam. Cilveeks, kursh ir personiiba, arii truuciigs var baduiit cienju un miilestiibu. Un, lai arii daudziem negribas tam ticeet, arii muusdienaas ir sastopami cilveeki, kuriem buut kopaa noteicoshais faktors nav partnera alga un darba stabilitaate! Ir svariigi, lai cilveeks nav maajaas seedeetaajs, chiiksteetaajs un taaads, kuram nekas neapmierina, bet kursh arii neko nedariis lai situaaciju uzlabotu, viss paareejais - ir fufelis! Arii iditoam ir liela alga (paarsavraa), bet es ar taadu nebuutu laimiiga.

NAuda, nauda, nauda, kur paliek cilveeka personiiba, sharms un sapraats (nevis praats!)? taa tiek izniicinaata, izsviitrota un ar katru meele skustiibu, kuraa mees runaajam, nevis daram, shaads cilveeks tiek aizvien vairaak izniicinats. Un tad tie paaris, kuriem neaptiik esoshaa situaacija, skraida pa pasauli ka apasvilushi un bljauj visaadus lozungus, skraapee uz sienama izmisumu un neviens (tie, pret kuriem vinji njemas) iisti vinjus neuztver nopietni, pat ne kaa draudu neuztver. Skataas uz vinjiem no augshas, jo zina, ka neko shai shobriid esoshai sisteemai taads apskairdiijies entuziasts izdariit vairs nevar. Un vinjsh tiek nolitks muljkja lomaa, kuru tas arii pienjem. Taa teikt, labaak sauc, mani sisteema, par muljkji, nekaa sev piederiigU! Pilniigi garaam! Nenoveerteet sevi, rpasiibas, pretinieku, situaaciju un tikai klaigaat. taadeejaadi var panaakt tikai neveelamo - tie cilveeki, kuri vnk nav aizdomaajushies par sisteemu, vele variaak nostaajas vinjas pusee, jo taa otra puse ir pavisam nenopietni njemama.

Ja neaptiik mums sisteeam, ja negribam taadu nuadas ziimju kaudziiti pretiimnakaosho aciis redzet, tad neavjag bljaut, nevajag sevi par spmieklu Vinju aciis padariit. Seedi uz izliecies, maskeejies un ar savas dziives un attieksmes pieemeru raadi, ka var buut dziivs, silts, laimiigs un miiloshs cileeks, kursh nemirst badaa tiak itaapeec, ka vinjam nauda un karjera nav viss. Anoniimaa aizsegav aar ciiniiteis, repsektiivi - likt paareejiem par kautko aizdomaaties, bet nekadaaa gadiijumaa nedriikst kapitaalisma sabiedriibaa atklaati pulgot naudu. Atklaati sleepti driikst. Visefektiivaak, ja pats uzkaapsi pa shiim kaapniitem un tad nodirsiisi sisteemu. tad tevii ieklausiisies. Tikai tad. nevis kaukaadaa apsvilushaa pasaules skairdiitaajaa.
Protams, ja nav velemes ko mainiit, bet tiaki protesteet, - tad ari vari skraidiit. Shie skraiiidtaaji arii ir vajadziigi, vinji fonee. Vinji veido augsni, patiesiibaa bez vinjiem neiztikt, bet vinjiem ir jaasaprot, ka vinji tikai fonee un ir augsne. kas arii ir svariigaakais. Nevis ka vinji nu kaaps kautkaada tribiin eun pazinjos, ka visi citi ir kapitaalistu cuukas un visur tagad jaavalda anarhijai. Nē.

katrai nuujai divi gali. Shobriid esam paaraka dzilji meeslos, lai bljautu un kaarpiitos,. taadeejaadi tikai uz galvas uzgaaziis veel vienu meeslu chupu. Nu jau lai kauko mainiitu, jaapielaagojas un jariikojas novereteejot pretinieku, ko daudzi jaunieshi, kuriem skalji vaardi mutee un kuri nu pasaules kalnus gaaziis, manupraatr, nedara. Un ir veel citi jaunieshi, kuri zin, ka nav labi, kusi saprot, ka kauko tagad mainiti jau ir ljoti gruuti, neiespeejami un vinji tad vinekaarshi seezh maajaas pie TV un skalji nodirsh tos, kuri dara neapreizi, kuri pieder niistajai siteemai, bet realai arii pashi neko nedara. ar savu piemeeru nedara. Vinji vienkaarshi izlaadeejas un atbriivojas no kaukadaaam negaacijaam, taas izgaazhot paar sistemeu. Sisteema vinjiem vienkaarshi ir meerkjis. bet vinji nav dariitaaji. Diemzheel.

Gari sanaaca. Nebiju plaanojusi. Es tagad arii bljauju. Nu besii laukaa tie "intelighenti", kuri pateisiibaa izrasiija shos manus verbalaos pluudus, bet kuri, varu dereet, arii gudri spriestu, ka: jaa - kapitaalism nav labi, cilveekiem zuud veertiibas, visu nosaka nauda, bla abl abla. Aizverieties. Pashi jau to sisteemu veidojat ar savaam prasiibaam. Stulbenji!
 
 
( Post a new comment )
Eņķīša Piedzīvojumi[info]optron on January 29th, 2006 - 11:04 pm
hmm.. izlasīju. drīkst ierakstīt savu dotā brīža pieredzi/sāpi.

2 gauds atpakaļ, kad pelnīju 110Ls mēnesī un biju ritīg priecīgs par to. Tik priecīgs, ka pat nepabeidzu skolu. Nopirku leptopu. Sāku īrēt dzīvokli. Un pat tad naudas nepietrūka.

Tagad pelnu citu summu. Sāku pirkt lielākas lietiņas. Vēl sāku pēc darba piehaltūrēt, jo gribējās vēl vairāk. Haltūras un darbs smagi, citreiz pat paliku pa līdz 4 no rīta nomodā, ņemdamies ar ko es ņemos. Mājās ir visāda elektronika, aksesuāri. Un plāni- remonts te tāds, auto tur tāds, ceļojums tur uz tādām eksotiskām vietām. Un zini- tikko skaitīju budžetu nākamajam mēnesim: -30Ls. (Protams ir jau visādas kredītkartes, bet nu tikuntā)

Galvenais ne jau ir, cik tu pelni un cik ļoti tu piederi tai kapitālisma sistēmai. Bet cik daudz tev vajag... vai liekas, ka vajag.

Ja koments ne patēmu, varbūt ne tā tavu rakstiņu sapratu.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on January 30th, 2006 - 01:57 pm
ai, es jau tur gari un plashi aprakstiijos, ka katram cilveekam tur ir iespeeja saskatiit to, kas tuvaaks ;)

es nesaku, ka ir slikti gribeet dahzaadas mantinjas. es arii gribu.
(Reply) (Parent) (Link)
GUTEN TAG: ice cold leetness[info]darkz on January 29th, 2006 - 11:57 pm
calm down.
(Reply) (Link)
wasted paint: rrrrrrrrr[info]iekodeets on January 30th, 2006 - 08:16 pm
...
(Reply) (Link)