09 December 2004 @ 03:25 pm
 
Tā kā viedokļi zemāk esošajā pollā atšķirās, lūgtu Jums minēt pamatojumu, kāpēc tieši jūsu norādītā sistēma man būtu piemērotākā. Līdz šim vienīgi piccolo pamatojis savu izveeli.
Poll #5232 pamatojums
Open to: All, results viewable to: All

Pamato, kaapeec tiehsi tevis noraadiitaa sisteema


varu informēt, ka šobrīd svārstos starp SlackWare (tieshi piccolo pamatojuma deelj), unbutu (jo esot ljoti vienkaarsh, taatad varbuut saakt ar vienkaarshaako, lai labaka izprast buutiibu?) un debianu (jo visamz shito esmu redzeejusi dziivee).

Ar saviem pamatojumiem, varat visus manus nodomus mainiit!
 
 
( Post a new comment )
GUTEN TAG[info]darkz on December 9th, 2004 - 04:06 pm
es iesaku distru ar vieglu grafisko instaleri, grafiskajām konfigurācijām utt, jo iesākumam, manuprāt tas būtu vispiemērotākais. pamatot savus ieteikumus nevaru, jo pats neesmu sevišķi daudz saskāries ar tādām. vienkārši nav vajadzības. vari paskatīties te skrīnšotus no instalācijas procesiem utt. slackwares installeris nav pats grūtākais, bet nezinot neko varētu rasties zināmas problēmas. gentoo? instalācija šamējam notiek ar roku - t.i. installera nav vispār. tu tač ar bash neesi pārāk labi pazīstama? debian installeris .. manuprāt vieglāks nekā slackwares, bet iespējams, ka netiksi galā. mandrake installeris - noteikti tiksi galā, bet pats mandreiks tev, iespējams, nositīs apetīti. cilvēki rūnā labas lietas par fc3 un suse.
vispār jau skaties pati - bet ja uzliktā distra patiesi nepatīk, tad neliec windows, bet paprovē citu :]
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on December 9th, 2004 - 04:13 pm
labs ir peedeejais ieteikums :)
SuSi esot paarpircis Novelli vai kaa to firmu sauc. Attieciigi esot gruutaak installaacijas dabuut.
un vispaar sleiocs aizvien vairaak uz slackware pusi. Ja nesanaaks, panjemshu mandreiku vsipirms.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
GUTEN TAG[info]darkz on December 9th, 2004 - 04:37 pm
dievs pasarg no mandreika! tad jau labāk windows 98, vismaz strādā ātrāk un mazāk ģļuko. nebaidies un liec vien slakvāri.
(Reply) (Parent) (Link)
3.14[info]314 on December 9th, 2004 - 05:47 pm
Strīdīgs jautājums par "piemērotāko distributīvu". tāpēc pateikšu savu viedokli, bet neiešu aizstāvēt vai strīdēties par to.

Principā nespēju izšķirties starp Slackware un Gentoo. Slackware nākotne atkarīga no Patrika veselības (hvz kā būs tālāk), tāpēc Gentoo.
Gentoo instalēšana nav daudz sarežģītāka - seko dokumentā rakstītajām instrukcijām un būs OK. Daudz informācijas pieejams forumos. Gentoo ir vairāk up-to-date (iespējams, ka mazāks stabils kā Slackware). KDE/GNOME ir lēni - ja GNU/Linux gribēsi lietot ikdienā, Gentoo būs labāka ātrdarbība (vienkārši nokompilēt konkrētai platformai).

Tā kā tev ir vēlēšanās apgūt GNU/Linux, nevaru iedomāties ko tu iegūsi no Mandrake, Suse grafiskās instalācijas un vides. Pakustināt peli KDE/GNOME?
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on December 9th, 2004 - 11:39 pm
izvele par labu slackware. shobriid. redzees kaa ies taalaak. bet te nepalikshu.
(Reply) (Parent) (Link)