22 August 2003 @ 01:39 pm
 
mēdz teikt, ka cilvēks dzērumā atklājot savu īsto dabu. Un ko darīt tiem līdzcilvēkiem, kuriem jāsaksaras ar šīm personām, kuras tikai dzērumā ir labi, jauki, etc brīnišķīgi cilvēki? Un kuriem skaidrā esot ir kompleksi, traumas, neadekvātas rīcibas, kuriem ir bail un kauns pašiem par sevi? Galu galā apreibināšanās nevar ilgt mūžīgi. tad jau labāk būt šizofrēniķim. Nesen skatījos filmu un atkārtoti nodomāju, ka šizofrēniķi, ja pašam tas netraucē, patiesībā ir vieni no laimīgākajiem cilvēkiem, jo viņiem ir pilnīgi sava pasaule, un savi draugi, piedzīvojumi, izvēles un pārdzīvojumi, kuri jāmāk analizēt, uzmanīties un pārdzīvot tā pat kā dzīvē. galu galā, vai nav vienalga, vai mēs dzīvojam reālajā pasaulē vai ilūziju, ja emocijas abās ir vienādas?
 
 
( Post a new comment )
mademoiselle Brochet[info]stiklene on August 22nd, 2003 - 02:24 pm
Re:
es jau ar neesmu, bet šķiet, ka zemapziņā viņi vienkārši šaubās par tādas vai šitādas personības iederību viņa dzīvē :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on August 22nd, 2003 - 02:31 pm
zemapziņas līčloči
ja jau tur ir saistība ar zemapzinu tad es juutos nedaudz paarsteigta, kaapeec shizofreenija tiek uzskatiita par neaarsteejamu (jeb es atkal nezinu). Nu jaa, shizofreneija galu galaa ir psihes slimiiba. Bet varbuut pagaidaam vienkaarshi nav neviena tik laba psihiatra, hipnotikja, etc, kas vareetu atrisinaat sho cilveeku neizlemiibu. Tas ir, palidzeet vnjiem izveeleeties. bet atkal manii rodas domas - kaapeec izveeleeties? kaapeec shizofreenija jaauzskata par slimiibu? tikai taapeec, ka tas ir savaadaak kaa vairakaumam?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
mademoiselle Brochet[info]stiklene on August 22nd, 2003 - 02:37 pm
Re: zemapziņas līčloči
pat ja arī liekas, ka ir forši, ka vari mainīties nepārtaukti un par 180°, bet bieži vien tad ir arī jāmaina sabiedrība par 180°. tu dzīvo dažādās pasaulēs. lai arī tas liekas intriģējoši un vilinoši, manuprāt, tas ir grūtāk, nekā vispār mēs visi iedomājamies. varbūt tāpēc tā ir slimība, jo šizofrēnija ir nevis jocīgs, bet grūts notikums. varbūt... varbūt arī nē. bet principā, šizofrēnija ir slimība tikai tad, kad pacients jūtas slikti, un viņam ir grūti. piemēram, kā ar iesnām vai klepu - taās traucē, bet tu nejūties slims, kamēr nesāc pievērst tam pārlieku lielu uzmanību.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on August 22nd, 2003 - 03:42 pm
Re: zemapziņas līčloči
tas ko cenšos pateikt - kamēr šizofrēniķim pašam nav slikti un mokoši, jāļauj viņam tādam dzīvot, nevis viņa piederīgajiem vai līdzcilvēkiem par katru varu jams jādabū psihenē, vai kā tamlīdzīgi. bet ja viņa šizofrēniskums sāk kļūt bīstasm,t ad... tad jau ir cita runa.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
mademoiselle Brochet[info]stiklene on August 22nd, 2003 - 05:18 pm
Re: zemapziņas līčloči
pilnīgi pareizi!

pirms kāda laika viena mana skolotāja aktīvi centās pārliecināt vienu ex-klasesbiedru, ka viņš sirgst ar hiperaktivitāti, ka tā esot slimība. Bet tā nav! Hiperaktivitāte ir personības īpatnība, kas vairāk liecina par augstām darba spējām.
Nu vienkārši situācija ir tā pati - tu ne vienmēr esi tas, par ko tevi uzskata :)
(Reply) (Parent) (Link)