27 July 2014 @ 07:36 pm
 
Es neesmu nekāds vegāns un vismz pagaidām par tādu kļūt negrasos, bet, jo mazāk es ēdu piena produktus, jo mazāk man tos gribas. Un siers laikam ir vienīgais no tiem, par ko man tiešām grūti iztēloties, ka spētu no tā atteikties. No piena man vienmēr ir bijis slikti, Biezpienu arī tagad varu ieēst tikai kazas. Tad vēl jogurti un šokolāde. Esmu sākusi dzert sojas pienu, pēc piena gan tas negaršo nemaz, kas manā skatījumā ir ļoti labi, vienīgi šitais, ko tagad esmu nopirkusi nav īpaši garšīgs (tiešā nozīmē - tam nav pilnīgi nekādas garšas), bet tas, ko dzēru pie L, gan bija ok. Ar sojas pienu vienīgā nelaime, ka man visādos veikalos ir grūti to sameklēt, bet nu - tas ir salīdzinoši nesen kļuvis aktuāli. Olas es arī vairs ēdu tikai mīklās kā sastāvdālu, bet nu man kā cilvēkam, kurš negatavo, būt par vegānu būtu pagrūti. Bet, pat ja es kļūtu par vegānu, tad tas nekad nebūtu kā ar gaļas neēšanu - ka nekādā gadījumā neko nedrīkst apēst nemazdrusciņ, jo es principā neatbalstu vegānisma filozfiju, vienk. jūtu, ka man arvien mazāk gribas ēst dzīvneiku valsts produktus.
 
 
( Post a new comment )
[info]augsne on July 27th, 2014 - 07:56 pm
Tas ir - Tu tiešām neatbalsti vegānisma filisofiju vai arī ne atbalsti? Tb vai Tevī ir aktīva pretestība pret idejām?
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 27th, 2014 - 08:11 pm
Neatbalstu tādā nozīmē, ka es pati tam īpaši neticu un man neliekas svarīgi kādreiz sākt tā dzīvot, nu, kā ir, piem, par regulāru jogošanu un meditēšanu - es to nedaru, bet ļoti gtribētu, tikai nav spēka un laika.

Es neietu protestēt pret vegānismu, bet es negrasos slēpt, ka daudzi vegāni, man liekas kukū un mani kretinē viņu "visiem tā jādzīvo" (bet nu šis princips man kopumā riebjas, tipa "pats neēd gaļu, bet liec mierā tos, kas ēd, un otrādi) - tas, pret ko es esmu, ir necilvēcīga vai bezjēdzīga zvēru nogalināšana, un es viņus ēst negribu, bet es nezuskatu, ka citi arī nevarētu ēst, vispār, es domāju, ka medīt dzīvniekus, jo viņus ir jāizmanto ēdienam vai apģērbam, ir saskaņā ar dabas likumiem, dzīvneiki paši arī medī.

es nezinu - atbalstu vai neatbalstu - man neliekas saprātīgi neizmantot govis piena iegūšanai, piemēram, plus es tur neredzu neko sliktu, kamēr viņām ir normāli dzīves apstākļi, tāpat ar olām. es neticu, ka pasaule būtu labāka, ja visi kļūtu par vegāniem. tb - aktīvi es esmu pret gaējībām un fanātismu, tieši par ēšanu un produktiem - manuprāt, tā ir katra personiska izvēle, un tā ir jāciena un jārespektē.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on July 27th, 2014 - 08:19 pm
Vegānisma pamatprincipos jau neietilpst masēt citus, ka tie tā nedzīvo. :) Bet, jā, tie ir pirmie, kurus ievēro, jo arī klaigā pirmie (vai vispār vienīgie).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 27th, 2014 - 08:25 pm
es domāju, ka man ir līdzīgs stereotips par "vegānu", kā Tev par "cilvēktiesību aktīvistu", man vegāns, diemžēl asociējas ar "kretīns".
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on July 27th, 2014 - 08:26 pm
Cilvēktiesību aktīvisti ļoti bieži ir vegāni un otrādi!!!1!111 :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 27th, 2014 - 08:41 pm
nu re!

tad jau labi, ka es negrasos kļūt par vegānu, citādi mans liktenis būtu izlemts. :)
(Reply) (Parent) (Link)