25 July 2014 @ 08:36 pm
 
Bet tiešām, vajadzētu noskaidrot, vai, ja tai nabaga rīgas satiksmei, piemēram, saziedotu vajadzīgo summu, vai tad viņi būtu gatavi tūlīt ķerties klāt pie transportu aprīkošanas ar kontrastējošām norādēm pusakliem cilvēkiem. Tādā gadījumā varētu sataisīt un internetā izplatīt video rullīti, kurā dažādi cilvēki stāsta, cik sarežģīti ir menedžēt transportu pašlaik un cik vareni būtu, ja tas mainītos. Tikai bailīgi, ka tas varēu izvērsties par gaudām un žēlabām, kādas parasti ir tāda veida reklāmas/lūgumi palīdzēt, es gribētu, lai pamatuzstādījums ir "skaties, cik forši cilvēki, tu taču priecāsies kopā ar viņiem braukt sabiedriskajā transportā", nevis "ak, ak, cik briesmīgi, cilvēkiem ir tik gŗūti". Es tiešām domāju, ka tas, ka es varētu bez grūtībām menedžēt sabiedrisko transportu, pasaulei kopumā nāktu ļoti par labu.

Var jau būt, ka tas ir pilnīgi nereāli un neiespējami, bet varbūt arī nē, par šo ir vērts padomāt.
 
 
( Post a new comment )
honeybee: saruna[info]honeybee on July 25th, 2014 - 10:39 pm
Uzdāvināt viņiem paku A4 kartona un printera toneri? :)

Patiesībā varētu vispār uztaisīt nahren partizānu akciju, tipa cilvēki no iekšpuses pielīmē pie autobusu logiem (tur, kur invalīdu sēdekļi, un nevienam vadītājam tas nevar traucēt) norādes - ārpusē ir kontrastējošais cipars, iekšpusē uzraksts "šis te papīrs varbūt tev traucē traucē redzēt, 30% no tā, ko tu varētu redzēt pa logu - un sorry par to - bet kādam cilvēkam, kas ikdienā redz 30% no tā, ko redzi tu, tas palīdzēs nokļūt mājās".

/mani te augsne piedzirdīja, un man tā liekas lieliska ideja, bet neņem pārāk nopietni
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 25th, 2014 - 11:03 pm
eh, es arī labprāt būtu ar jums piedzirdījusies. :)

man arī tā liekas lieliska ideja, moš, kad es atrbraukšu mēs varam ko tādu noorganizēt. :D vienīgi, domā, ja tā dara, nevar sodīt par sīko huligānismu vai ko tādu? :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 25th, 2014 - 11:22 pm
Nu, tāda jau ir partizānu kampaņu būtība, tevi soda par sīko huligānismu un tu dabū atpazīstamību, un pēc tam visi par to runā (tb par to, kāds tu labs un kāda RS kretīniska)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 25th, 2014 - 11:56 pm
mani principā tas, ka mani sodītu par sīko huligānismu nesatrauktu, izņemot, ka tas varētu dārgi izmaksāt. :(
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 12:05 am
a, moš varētu aicināt cilvēkus (piem, fb), lai sataisa norādes un pa ceļam uz darbu savā transportā pielīmē pie loga - nu, vienīgi, latvieši jau tādi kusli un inerti, bet vispār tas būtu kruti. jo dažu cilvēku grupu noķertu un sodītu ļoti ātri, bet, ja visi tā darītu, tas nebūtu tik vienkārši.

bet jā - kaut kas man ir steidzami jāizdomā, jo ir skaidrs, ka tā, kā ir tagad, galīgi nebūtu ok, jo katru dienu nav tas pats, kas reizi mēnesī pajusties no sērijas "nez, vai es to autobusu noķeršu".
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 26th, 2014 - 12:37 am
Nuja, tieši tā tas arī ir domāts; tikai jāizdomā smuks teksts, ko likt uz tās otras puses (nu, tās, kuru redzēs cilvēki iekšpusē) - tā, lai roka neceltos noraut.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 12:53 am
Tavs variants jau bija labs, varētu vēl pieslīpēt un tā.

Vienīgi es nezinu, vai ar a4 formātu pietiktu, es it kā varētu izmēģināt, bet mājās piekārt pie sienas nav tas pats, kas, kad tā lapa būtu transporta logā, es domāju, ka vajag lielāku.

vēl gan pastāv risks, ka, ja kāds gribēs akciju sabotēt, sarakstīs nepareizus ciparus, un es aizbraukšu ne tur. :( :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 12:54 am
moš, kad mani savāks menti, es varēšu pateikt, ka es neredzēju, ko es tur līmēju, vispār neredzēju, ka kaut ko līmēju. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 26th, 2014 - 12:57 am
Jā, kā tad, apčurājušos bezpajumtniekus nevar pievākt, tad nu metīsies virsū sociālo kampaņu aktīvistiem :)
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 26th, 2014 - 12:56 am
Diez vai (tb pat ja kādam deģenerātam tas ienāktu prātā), jo visi redzīgie, kas kāps iekšā, jau pamanīs, ka kaut kas nav okei, un taisīs skandālu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 01:02 am
jā, bet domā tās lapas tur ilgāk par dienu noturētos - viņi jau noteikti, kad pamanīs kādā depo, novāks, jo tas taču traucē un skaitās vandālisms un taml.

bet nu jā, varētu taisīt fotoreportāžas un likt internetā, un stāstīt, cik tagad ir daudz labāk, kamēr pietiekami daudzi cilvēki būtu gatavi šo atbalstīt, un tad viņiem būtu vien jāpiekāpjas vai jāatrod finansējums krutākiem uzrakstiem.

es jau iztēlojos, kā es kādā video par šo visu stāstu. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on July 26th, 2014 - 01:14 am
Problēma jau ir tāda, ka vieni un tie paši autobusi/tramvaji/trolejbusi mēdz braukāt pa dažādiem maršrutiem un tāda lapa logā var kļūt dezinformējoša jau nākošajā dienā, ja netiek noņemta.
Ja tā nebūtu, tad jau pavisam jauki - uzmočīt lielus ciparus ar līmpapīru uz tramvaja sāniem, ij pa logu skatīties nevienam netraucē.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 01:47 am
meh, žēl gan, ka tā, viss jau likās tik cerīgi.

bet nu - tad tāda akcija varbūt vēl jo vairāk liktu viņiem padomāt - kā tas ir, kad tu nevari iekāpt pareizajā transportā. :D tipa, būtu bardaks un problēmas, vai tad viņiemk to vajag?

ja nevar ar labu sarunāt, tad vajag viņus kaut kā boikotēt un traucēt darbu, tikai, kā lai panāk, ka redzīgi cilvēki, kam transportu vajag katru dienu un kas var to menedžēt, iesaistās - tas ir jautājums.
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 26th, 2014 - 01:16 am
Ideālā variantā tev būtu jāsazinās ar kādu, kas ir reāli darbojies partizānu mārketingā. Es vispār varētu tevi sakontaktēt ar vienu sievieti, kas ir to darījusi, viņa, protams, ir pilnīgi traka (kā jau tam jābūt), bet varbūt pavilktos uz ko tādu vai ieteiktu kādu, kas varētu līdzēt. Jo tur ir 5000 nianšu tajā visā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 01:39 am
Man patīk traki cilvēki, kamēr viņi ar savu trakumu nesāk mani apdraudēt vai pārāk uzmākties. Tā kā kontaktēšana būtu forši. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on July 27th, 2014 - 12:01 am
Sazinājos ar viņu feisbukos, viņa izklausījās ļoti ieinteresēta un arī zinoša (savulaik ņēmusies ar neredzīgo pavadoņsuņu problēmām), otrdien tad varēsim savstarpēji sazināties.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 27th, 2014 - 12:16 am
Super, paldies. :) (a, kas būs otrdien?)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on July 27th, 2014 - 09:53 am
Viņa atgriezīsies no atvaļinājuma :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]augsne on July 26th, 2014 - 01:19 am
Un par Tavu grāmatu jauka recenzija Latvju Tekstos. :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 01:43 am
o, wow, ir kāda parādījusies, cik forši. :) nez, latvju teksti tak nav sākuši iznākt elektroniski, vai arī es baisi maldos?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on July 26th, 2014 - 03:06 pm
Cik man zināms, elektroniskās versijas nava. :/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 26th, 2014 - 03:41 pm
meh, tā jau man likās. :(

(Reply) (Parent) (Link)