03 May 2014 @ 09:23 pm
 
Es nebrīnos, ka sabiedrības attieksme pret literatūru ir tāda, kāda tā lielākoties ir, ja skolēnu radošo darbu konkursa vērtēšanas kritēriji ir: pozitīvisms, patriotisms un drukas kļūdas. Drukas kļūdas - tiešām?
Labi, palasīšu vēl par skandināvu rūnām un ķeršos klāt, bet, ja es nebūtu tikai "pa kluso" vērtēšanā palīdzētājs, es totāli viņiem pateiktu, ka šis viss sūkā.


UPD: es domāju, ka vajadzētu vēl kategoriju "glītākais rokraksts".
 
 
( Post a new comment )
Eos[info]eos on May 3rd, 2014 - 11:18 pm
Nu jā, tas principā vārds vārdā, ko domāju es. :/ Vēl gan tas, ka Literārā Akadēmija ir tikai Rīgā un Daugavpilī/Liepājā dzīvojošie var netikt.

Bet nu jā. verdikts parasti ir tāds, ka kultūras darbiniekiem jāmācas korekti rakstīt projekti un jāmācās runāt politiķiem saprotamā valodā, bet tā jau ir bik cita tēma...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on May 3rd, 2014 - 11:24 pm
O, Tu dzīvo Liepājā?
Es gan diezgan normāli izbraukāju, bet ok – mana situācija ir diezgan neierasta.
Starp citu SV jau arī Liepājā organizē ko tādu, kas saucas piejūras literārā akadēmija, ja nemaldos, man vienk. nav lielas ticības tam, ko viņa dara, bet varbūt nav nemaz slikti, personiski nepazīstu nevienu, kas būtu piedalījies.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Eos[info]eos on May 3rd, 2014 - 11:39 pm
Es dzīvoju Liepājā un studēju Liepājā par latviešu val/lit skolotāju (nepabeidzu, jo to programmu aizklapēja ciet). Tagad gan pārcēlos uz Rīgu. Sirdī esmu Liepājniece, mjā.

Jā, man par to teica. Daugavpilī esot Anna Rancāne, kas jaunos atbalsta. Kaut kā jau viss notiek. Uz entuziasma. Kā jau mākslā.





(Reply) (Parent) (Link)