31 August 2013 @ 03:32 pm
 
Bet tas, kas mani manas ģimenes attieksmē (un ne jau tikai pret mani vai to, kas man kaiš) sāpina visvairāk ir tas, ka tad, kad viņi izvērš savas mūžīgās žēlošanās un sūdzēšanās tirādes (un tas notiek, lai arī par ko nebūtu runa), un es cenšos pastāstīt, kā es mēģinu skatīties uz lietām, proti, man šķiet, ka lielā mērā viss ir atkarīgs no tā, ko mēs izvēlamies un no kāda skatapunkta mēs sākam meklēt risinājumus, ja vispār sākam, atbilde ir "tev ir viegli runāt, tu neko nesaproti", tad man liekas, wtf, tiešām, pat šobrīd, tu man to saki? Tipa, te kādam kaut kas kaiš vai ir grūti, smagi un sāpīgi, tikai tad, ja viņš par to bļaustās no rīta līdz vakaram. Un, protams, visiem arī nevar būt uz lietām vienāds skatījums, un katrs ar problēmām savas attiecības veido pats, katram ir cita robeža, cik tālu viņš kādu lietu spēj akceptēt un pieņemt, būt par to atklāts, tātad arī katram ir atšķirīgas iespējas, cik lielā mērā var risināt, pielāgoties, adaptēties, mainīties, tas tā ir, un nav vienotas atbildes - sāc ieraudzīt gaišo pusi visā, un viss mainīsies, un galu galā pie tā mēs varam nonākt tikai paši. Un tomēr es palieku pie tā, ka ļoti daudz kas ir atkarīgs no lēmumiem, kādus mēs pieņemam, un vēlēšanās kaut ko mainīt, un nekas nevar mainīties, ja tu dari visu tāpat kā vienmēr. Kāds jau te tūliņ man pateiks, ka, tiešām, es neko nesaprotu, un esmu sīka un stulba, bet man patiešām liekas, ka mamma nav sapratusi, kā pasaule darbojas - jo viņa grib, lai viss vienkārši beidz būt slikti un kļūst viegli tāpat, un, protams, ka tā ir normāla, cilvēcīga vēlēšanās, bet tas tā nenotiek. Un nav pat tā, ka es visu šo nevarētu izturēt, es varu, mani tas vienkārši ļoti sāpina, jo šī ir kārtējā ne-vieglā situācija, kurā mana ģimene to padara vēl daudz smagāku. Un man ir apnicis klausīties visu to zampu, man pašai ir pietiekami daudz smagu lietu, ko dīlot, kuras mācīties saprast un akceptēt, es negrasos ņemt uz sevi pieaugušu cilvēku nevēlēšanos redzēt patiesību, un te nav runa par uzklausīšanu vai palīdzēšanu, ko es labprāt un no sirds daru, te ir runa par mīcīšanos pretīgā zampā, nemaz neizrādot nekādus mēģinājumus kāpt no tās ārā. Es varbūt esmu nepateicīga, galu galā es šobrīd esmu finansiālā un praktiskā ziņā principā pilnīgi atkarīga (bet tas ir vienīgais), un tā arī ir milzīga papildus motivācija, tiklīdz tas būs iespējams, vienreiz saņemties un nostāties pašai uz savām kājām, jo diemžēl ir tāpat kā vienmēr, emocionālā ziņā mana ģimene velk mani bezdibenī - tev kaiš kaut kas briesmīgs, ar to nevarēs tikt galā, vispār dzīve ir kaut kas briesmīgs, ar ko nevar tikt galā, fuck off, tā nav taisnība.
 
 
( Post a new comment )
[info]augsne on August 31st, 2013 - 04:37 pm
Varbūt tieši tāpēc Tev tagad jābūt tajā visā, lai līdz pašiem dziļumiem nostiprinātu sevī pārliecību par to, ko raksti pēdējā teikumā. Un Tev noteikti izdosies viss, ko iecerēsi, ja tā pārliecība būs iesakņojusies katrā šūnā. Tu esi liels malacis. :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: saplēsts spogulis[info]pelnufeja on August 31st, 2013 - 04:48 pm
Jā, tikai iedomājoties, ka man te būs jāpaliek, teiksim līdz nākošajai vasarai pluss/mīnuss, nezinu, kas te līdz tam var atgadīties, jo es reāli nevaru šito izturēt, nezinu, mēs vienreiz sakausimies vai es aiz dusmām un neiecietības saplēsīšu visus traukus. :D :D Ko man nav nekādu tiesību darīt, jo šīs nav manas mājas un mani trauki. :) :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 31st, 2013 - 05:06 pm
hm, Tev ir kāds konkrēts iemesls, kāpēc tik ilgi jāpaliek liepājā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: saplēsts spogulis[info]pelnufeja on August 31st, 2013 - 05:14 pm
Nedomāju, ka, līdz es atsāku kaut ko darīt (šajā gadījumā plāns ir studēt) kāds grasās un vispār arī varētu finansēt manu dzīvošanu citur.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 31st, 2013 - 11:11 pm
ekhh. nejēdzīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: saplēsts spogulis[info]pelnufeja on August 31st, 2013 - 11:50 pm
Jā, nu jo vsaa nauda nebūs ne tuvu tāda, ar ko varētu izdzīvot, turklāt man vajag visādas lietas, kam to varētu sākumā izmantot.
Nav jau gluži tā, ka es tagad varētu strādāt, un es arī negribu, man vajag pierast, padomāt, kā risināt visādas praktiskas/tehniskas lietas.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]augsne on August 31st, 2013 - 06:06 pm
Ooo, chick fight. :) Citreiz gan skandāli nāk par labu attiecībām, tā kā nevajag baidīties, ja nejauši līdz tam nonāk. Ar to gan es nesaku, ka visu laiku vajadzētu skandalēties. Vienkārši - dažreiz tie ne vien nesagrauj attiecības, bet paver kādus vārtus uz labāku saprašanos.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mirdzums on August 31st, 2013 - 06:24 pm
Vai tā paaudze tiešām ir tik dumja vai skatienam paveras tikai īpaši indivīdi?
Varbūt vienkārši nesaskan.

Ja tu būtu maza ņerga, tad jau varbūt tu būtu mūžīgā sajūsmā par savu lielisko māti un to, cik labi jums saskan pīkstēšanā.

Es laikam pārāk asi to visu uztveru. Bet es labi varu iztēloties tavu situāciju ar ģimeni.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: saplēsts spogulis[info]pelnufeja on August 31st, 2013 - 06:44 pm
Nedomāju, ka vaina ir paaudzē, kaut arī kaut kāda ietekme, piemēram, tam, ka cilvēks ir dzīvojis padomju savienībā noteikti ir.
(Reply) (Parent) (Link)