23 April 2015 @ 03:18 pm
 
Man bija neērti to pateikt, jo kopumā tika runāts par krīzes situāciju, piem, smagu slimību utt. dīlošanu/pārvarēšanu, bet man pirms laika te bija lūgums/ierosinājums maniem kristiešu draugiem, ka viņi varētu aizlūgt par to, lai es varētu pārvarēt drausmīgo saldumu rīšanas māniju - kas, protams, nebija domāts gluži nopietni, tomēr man likās, ka tas būtu labs veids, kā ar empīrisku pētījumu palīdzību pārbaudīt, vai lūgšanas darbojas, un šodien reliģijas psiholoģijā es uzzinu, ka tādi pētījumi tiešām ir veikti, nu, proti, ka cilvēki aizlūdz par citiem cilvēkiem, un tā, un tad skatās, kas notiek.
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on April 23rd, 2015 - 03:31 pm
tavā gadījumā rezultāts nebūtu nodalāms no placebo efekta, jo tu pati ierosini to pasākumu, un tātad zini, kas notiek. ja tu nezinātu, tad būtu cita lieta :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on April 23rd, 2015 - 04:00 pm
vēl labāk, vajadzētu kā vienā no tiem pētījumiem - kāds atrod kristiešu grupu, nepasaka, ka šis ir eksperiments, un palūdz viņiem aizlūgt par saldumu atkarīgo. :D

bet vispār - man tieši liekas, ka tam, ka man ar aizlūdzēju ir kādas emocinālas piesaistes, vajadzētu palīdzēt, vismaz, ja tas būtu rel. psih. pētījums, nevis tiešām nopietns mēģinājums pierādīt vai apšaubīt Dieva eksistenci.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on April 23rd, 2015 - 04:02 pm
korekti būtu, ja lielākā cilvēku grupā tiktu aizmuguriski nolemts, par kuriem lūgt un par kuriem nelūgt, un tad salīdzinātu grupas. bet nu jā, ar piesaisti ir pavisam kas cits, un par to neizteikšos :)

bet vēl var ieguglēt meditation bing eating vai kaut ko tamlīdzīgu :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mirdzums on April 23rd, 2015 - 06:15 pm
Varbūt tev vajag kodēties!
Ja negribi iešūt ampulas pret končām, es zinu vienu pseido-akupresūristi Varvaru. Viņa gan parasti no alkoholisma un azartspēļu atkarības ārstē, nezinu, vai viņa ir pietiekami kompetenta tik smagam cukurtrakuma gadījumam.
(Reply) (Link)