te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:40 am: Vasara ir galā. Apmīļo sauli, kamēr nav par vēlu, viņa jau nav vainīga par pārlieku tveicīgajām dienām, slāpēm un karstuma dūrieniem. Mēs saucām, viņa tikai atsaucās. Viņa, viņa, kā gan citādi lai uzrunā - kā gan lai uzrunā mūsu sistēmas centru, mūsu pasaules pamatu? Un nu viņa dodas uz dienvidiem. Saskumusi, vārgt sākusi, ap pleciem lakatu apmetusi, lai. Apmīļo, kamēr nav par vēlu, kamēr vēl nav jāželo. Rīt jau var būt par vēlu.

Bet es šodien ar dzīvokļa gariem runāju. Neesi sveicis atbraucot, tak vismaz jāšķiras kā draugiem. Cik? - trīs nedēļas mēs sadzīvojām, glāstījām viens otru, turējām savās skavās augām naktīm, mīlējāmies, klusām ķīvējāmies, bet šķirties spējām tik uz brīžiem. Kā tur aiziet mierīgi, kā aizmirst par slēptajām cīņām un visbeidzot salīgto mieru un doties uz autobusu, kas nu ved uz Beļģiju - vai tā vispār ir īsta valsts? Beļģija - wtf?

Bet es atkal aizrunājos. Labāk parunājam par bērnību. Kādas grāmatas, kādas filmas, mūzika un rotaļlietas tevi pirms piecdivsimts gadiem sašķieba, atņēma mieru un maku un pameta pilnīgā šokā guļam grāvmalā? Pierakstīšu savā mūžības grāmatā, lai vēlāk zinātu, vai ielaist tur - jā, turpat.

Comments

From:[info]chaika
Date:July 29th, 2009 - 04:22 pm

nu...

(Link)
grāmatas - zenta ērgle un citi rokās pagadījušies detektīvi (tagad atkal nemaz detektīvi neinteresē)
filmas - zinu, ka nepatika nebeidzamais stāsts, laikam labirints patika un kapteiņa granta. sprīdītis arī nepatika, un ierēcām par princi jiržiku. muļķiki patika (tagad atkal muļķiki nemaz nepatīk)

lieta bija plašu atskaņotājs - pasaku plašu un sencīša mūzikas lenšu drillēšana iespējams bija lielākā lieta, bet arī ne līdz kādai ļoti pārākai ekstāzei.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:July 30th, 2009 - 11:24 am

Re: nu...

(Link)
Zenta Ērgle ir viena no nedaudzajām latviešu rakstniecēm, kas laikam vairumam asociējas ar pozitīvām atmiņām. Tas jau ir sasniegums.
Powered by Sviesta Ciba