te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:15 am: Taisiet spēles, damnit zu hell!
Gribēju pamuldēt par to, vai mūsdienās literatūrā ir nepieciešamas dziļas domas vai arī par to, ko uzzināju tai sestdienas seminārā par minoritāšu atspoguļošanu presē, kā arī savām pārdomām par tēmu (īpašu uzmanību pievēršot Latvijas sāpei - homoseksuālismam/homofobismam), bet, tā kā ir izziņots Indago konkurss ar krietni atjauninātu nolikumu.

Protams, kewlākais ir tas, ka gandrīz katram jaunievedumam ir lielāka vai mazāka saistība ar to, par ko runājām krutajā gamez.lv intervijā ar ra001, BlackSnake un hobitz'u. "Kā būtu ar konsoļu spēļu pieteikšanu Indago?" Check. "Vai nevajadzētu likt veidotājiem daudz maz regulāri aizpildīt kaut kādu žurnālu, lai cilvēki būtu informēti par spēļu norisi un arī viņiem pašiem būtu kaut kāda papildus atbildības sajūta?" Check. "Vispār vajadzētu kaut ko darīt ar tiem aprakstiem, jo pašlaik tie neko nepasaka par spēli un ir sajūta, ka to pieteicēji ir, labākajā gadījumā, desmit gadus veci." Check. "Nafig nedrīkst piedalīties agrāk pieteiktas spēles?" Check (tiesa, par to jau sen protestēja dalībnieki... un taisnīgi). "Vērtēšanas sistēma nav visai objektīva un pārāk sarežģīta." Check.

Jā, tas viss tika uzrakstīts, lai visi saprastu, cik ļoti KruC es esmu. Anyway, jācer, ka jaunie noteikumi patiešām palīdzēs kvalitatīvāku un pabeigtāku spēļu skaita palielināšanai - kā Indago konkursā, tā visā Latvijas gamedev'ā.

Current Music: Mazzy Star - Mary of Silence

Comments

From:(Anonymous)
Date:March 8th, 2006 - 09:52 am

Kamazs

(Link)
Sure, tikai obligātā dienasgrāmata gan ir lieka. Ja tā nebūtu obligāta, tad ok, bet obligāti nodarboties ar projektu non-stop? Viņi man maksā or smth? Ja tā ir kaut kāda formalitāte, tad vnk sadrukāšu tur krapu a la "sho to padariiju", "neiznaaca kaa palanots", "ai, fak". Tie, kas gribees rakstiit zhurnaalu to dariis, tie kas negribees, vienmeer atradiis iespeeju, kaa nerakstiit. Shaubos vai Indago grib a) muljkjiigus zhurnaala ierakstus; b) lai daliibnieki izstaajas no konkursa zhurnaala nepildiishanas vai "nekorektas" pildīšanas pēc.

Tiesa, no otras puses, tādam mazliet nenopietnam projektam, eksperimentam, tas varētu būt interesanti -- rakstīt, ko tu dari.

[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:March 9th, 2006 - 12:35 am

Re: Kamazs

(Link)
Ja tu nopietni strādā pie spēles, tad gan jau katru nedēļu būs ko pierakstīt: Lynx (jūras vilki), elvman (Rod of Necropolis) un bypass.u (The Egypt Project) nevarēja vien beigt stāstīt par veidošanas gaitu - un esmu pārliecināts, ka viņi mierīgu varētu kaut katru dienu pierakstīt pāris lappuses ar pārdomām par līdz šim izveidoto un nākotnes plāniem.

Un, imo, tas varētu likt visam pieiet nedaudz analītiskāk, kas nenoliedzami palielinātu iespēju kaut ko arī uztaisīt. Pie velna, tāpēc arī es rakstu savu blogu.

All in all, imo, tas ir noderīgs punkts. Un, jebkurā gadījumā, ja reiz uzskati, ka Indago prasa vairāk kā dod, paliek iespēja veidot neatkarīgi no viņiem. Imo, tomēr tas ir tā vērts (tāpat kā startup skrīns).
From:(Anonymous)
Date:March 9th, 2006 - 09:18 am

Kamazs

(Link)
"Ja tu nopietni strādā pie spēles, tad gan jau katru nedēļu būs ko pierakstīt: Lynx (jūras vilki), elvman (Rod of Necropolis) un bypass.u (The Egypt Project) nevarēja vien beigt stāstīt par veidošanas gaitu - un esmu pārliecināts, ka viņi mierīgu varētu kaut katru dienu pierakstīt pāris lappuses ar pārdomām par līdz šim izveidoto un nākotnes plāniem."


Viena lieta, ko esmu iemācījies no savas gameDEV pieredzes -- nestāsti par nākotnes plāniem, kamēr tu tos neesi īstenojis. Sure, es varētu liet bullshitu vai paardomas par speeleem, par sava projekta naakotni, bet kaadeelj, ja es visu laiku to mainiitu un taapat dariitu savaadaak? Protams, tu jau vari izmantot argumentu: "Doh, kaa tu vari zistraadaat speeli, nezinot, kas tajaa buus savlaicīgi." uz ko es varētu atbildēt -- "Tieši tā es daru visu."

OK, varbūt esmu īpašs un vienīgais tāds, varbūt citiem obligāti vajag pierakstīt savus plānus. Man tas galīgi nepatīk, ir pat zināma fobija no tā.

Un jā, protams, ka varu veidot neatkarīgi no Indago -- es to arī daru.
Powered by Sviesta Ciba