Par referendumu

« previous entry | next entry »
Jul. 30th, 2008 | 11:52 am

Nē, man nav vienalga. Tāpēc es sestdien iešu un balsošu PAR.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {12}

(no subject)

from: [info]raganish
date: Jul. 30th, 2008 - 11:57 am
Link

he, man arī nav vienalga :)

Reply


(no subject)

from: [info]ritvars
date: Jul. 30th, 2008 - 12:01 pm
Link

Man arī nav vienalga.

Reply | Thread


(no subject)

from: [info]tiesibsargs
date: Jul. 30th, 2008 - 12:05 pm
Link

a tu balsosi par vai pret?

Reply | Parent


murks

(no subject)

from: [info]murks
date: Jul. 30th, 2008 - 03:17 pm
Link

man arī ne

nu re, mēs esam jau vismaz četri

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jul. 30th, 2008 - 03:39 pm
Link

un ko darīsi Tu?!

Reply | Parent | Thread


murks

(no subject)

from: [info]murks
date: Jul. 30th, 2008 - 03:46 pm
Link

nu tak būšu kopā ar jums!!

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jul. 30th, 2008 - 04:01 pm
Link

balsosi vai nebalsosi?

Reply | Parent | Thread


murks

(no subject)

from: [info]murks
date: Jul. 30th, 2008 - 04:31 pm
Link

pata šodien sevišķi blonda ;)

jā, iešu, balsošu, "par"

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jul. 30th, 2008 - 04:55 pm
Link

nu nē. neesmu blonda. jo ne visi tie četri, kas te pie manis atzīmējās, ies un balsos par. tāpē' arī jautāju!

Reply | Parent


Andris

(no subject)

from: [info]degeneralis
date: Jul. 31st, 2008 - 11:35 am
Link

Un ar to arī apsveicu :)

Reply


Fiance

(no subject)

from: [info]firebabe
date: Aug. 1st, 2008 - 12:29 pm
Link

Bet, ja pēc kāda laika (kā sola) visiem nepilsoņiem piešķirs vēlēšanu tiesības, ko tad? Ir prognozes, ka minētie grozījumi Satversmē bruģēs ceļu uz divvalodu valdību valstī. Vai uz kreiso spēku pārsvaru.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Aug. 1st, 2008 - 01:44 pm
Link

viss ir tikai un vienīgi atkarīgs no latviešu iniciatīvas un spējas uzņemties atbildību par valstī notiekošo. šorīt kā reizi apsriedām krievu scenāriju. un es apzinos, ar kādu argumentāciju SC un PCTVL savu elektorātu motivē doties uz referendumu. bet kāda ir realitāte?! Lai panāktu vēlēšanu tiesību piešķiršanu nepilsoņiem, ir jāgroza attiecīgie likumi. Lai to izdarītu, 'krieviem' Saeimā ir vajadzīgs vairākums. šādu priekšlikumu neatbalstīs neviena no latviešu partijām. ja pēc tam krievi organizēs referendumu par Saeimas atlaišanu, ir divi varianti - pietiekošs latviešu skaits aiziet un nobalso pret Saeimas gāšanu (ja vien krievi nešķeļ latviešu elektorātu ar citu - fasādes konfliktu). ja Saeimu tomēr atlaiž, nākamajās vēlēšanās latvieši aiziet un kārtīgi sabalso, lai krievi neiegūst vairākumu. es neticu, ka (pat pie Zatlera prezidentūras) šādi likuma grozījumi izies cauri. manuprāt, tas ir utopiski!
attiecībā uz valodu ir jāgroza Satversme: lai panāktu oficiālās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, ir jāsarīko tāds pats refendums, kāds notiks rīt, un par krievu valodu jānobalso pusei no balsstiesīgajiem. arī šī ir utopija. ja krievu pilsoniskais elektorāts būtu pietiekoši spēcīgs, viņi būtu to jau izdarījuši. tāpēc viņi cer uz vēlēšanu tiesību piešķiršanu, kas ir diez gan nereāla, balstoties uz iepriekš minēto.
atslēgasvārds, protams, šajā visā ir mūsu - latviešu - apziņa un atbildība. ir jāiet un jābalso. ja vēlēšanās iedzīvotāju aktivitāte turpinās kristies, kā tas notiek ar katru reizi, gan jau pēc kāda laika tiešām būs par vēlu. bet ja mēs spēsim uzņemties personisko atbildību (balsojot) un prasīt atbildību no tiem, kurus ievēlam; ja mēs neļausim sevi muļķot ar priekšvēlēšanu solījumiem un pacietīsim atklātu kakāšanu uz galvas pēc vēlēšanām - tad jā, es patiešām ticu, ka kaut kas mainīsies uz labo pusi un nebūs vairs tik atklāta bezkaunība un ņirgāšanas!
latvieši ir iebaidīta tauta. vajadzības gadījumā mēs varam sagrupēties un vienoties mērķa sasniegšanai un savas pašapziņas aizstāvībai. un ja tauta beidzot sāks kustināt to pelēko vielu, kas viņiem galvaskausā, mēs kaut ko arī panāksim!
nezinu, vai krievi pat šobrīd ir tas lielākais ļaunums. vismaz manās acīs tas ir ļoti prasts un nepamatots arguments (it sevišķi no TP, LPP/LC puses, kuriem vajadzētu sniegt paskaidrojumus vai uzņemties atbildību par valstī notiekošo; tā vietā viņi vicina sarkano krievu karogu!). Ja saliekam kopā visus diplomātiskos (a la politiskos) un ekonomiskos faktus, tad Latvija (ar valdošo koalīciju priekšgalā) jau šobrīd ir prostitūta Krievijas gultā. kārtējo reizi mēs tiekam baidīti ar krieviem, okupāciju etc., bet mēs jau esam pārdevušies!
P.S. Piedod, ka tik gari :)

Reply | Parent