(no subject)

« previous entry | next entry »
Jun. 12th, 2008 | 12:59 pm

Es zinu, ka laiku, kas tiek patērēts filosofiskās sarunās un pārspriedumos 'par dzīvi' ... ar cigaretēm, svecēm, tēju, alkoholu ... šo laiku taču var patērēt lietderīgāk - nodarbojoties ar seksu, gludinot veļu, lasot sēnes vai strādājot. Bet šīs sarunas ir viens no svarīgākajiem pavedieniem manās attiecībās ar Draugiem. Tas, ka tu otram cilvēkam vari atklāt savu dvēseli un savas vērtības, dot padomu vai dalīties savās sajūtās - tā, manuprāt, ir augstākā tuvība starp diviem cilvēkiem. Ja tev priekš tā nav laika, tas nozīmē, ka tev nav vajadzīga šo cilvēku mīlestība.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {7}

Andris

(no subject)

from: [info]degeneralis
date: Jun. 12th, 2008 - 03:37 pm
Link

Labi un konkrēti pateikts.

Lai gan ir pietiekami daudz cilvēciņi, kam pilnīgi pietiek ar sarunām par realitātes šoviem, kredītiem, līzingiem, kaimiņiem un "mazsvarīgām" lietām. Un tie arī uzskata, ka tā ir mīlestība - ka ir kāds, ar ko vienkārši tukši runāt par tukšām lietām.

Personīgi es kaut ko tādu nevaru saprast un aptvert, un to arī negribu. Bet tas viss saistīts ar personu intelektuālo un garīgo līmeni. Un ar modernās pasaules garīgo vērtību iznīcināšanu. Patērētājs kas nedomā ir viegli bīdāms šaha kauliņš, kāpēc visas varas elites atbalsta cilvēka garīgo notrulināšanos.

O, jēziņ, cik man sanāca par šo tēmu izmuldēties... laikam jo mēs darbā par tām lietām diskutējām kādas 2h vakar :)

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jun. 12th, 2008 - 04:37 pm
Link

jā. paldies Tev par šo komentāru.

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]murse
date: Jun. 12th, 2008 - 04:36 pm
Link

nekas nevar buut lietderiigaaks par shiim sarunaam! Taas baro dveeseli un sirdi, un dod jeegu visai dziivei.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jun. 12th, 2008 - 04:50 pm
Link

jā, man arī tā liekas un man to vajag! es pat teiktu - organiski vajag, lai es kā indivīds spētu dzīvot un augt šajā sabiedrībā. eh ..

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]king
date: Jun. 13th, 2008 - 01:20 am
Link

es dalos jūtās, bet neuzņemos to patiesībā lielo atbildību dot padomus citiem. imanuēla kanta traktātus un ziedoņa dzeju nepārspriežam savā lokā. runājam par sadzīviskām lietām, kredītiem, veselības uzlabošanu un vēlmi atkratīties no nelāgiem ieradumiem. reizēm tenkojam, kādus nedarbus tuvākie sastrādājuši, bet tas arī viss. pārsvarā kopā ar draugiem esmu iereibis, bet nu situācija mainās pēdējā laikā, varbūt būs arī par ko būtiskāku parunāt.
labāk jau nu pakonsultējos ar psiholoģi. ātri un efektīvi dvēseles un saprāta linka refresham un dabiskās lietu kārtības atgriešanai vajadzīgajās sliedēs,

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jun. 13th, 2008 - 09:26 am
Link

es jau arī ne par Kantu, bet par filmām gan un par tām grāmatām, ko es izlasu. par cilvēciskām attiecībām un globālām vērtībām. bet daudz svarīgāk tajā visā ir sajūta, ka ir kāds, kas klausās, nevis samērā brutāli liek noprast - sorry, man tās Tavas grāmatas un filmas pie vienas vietas, es labāk pagludināšu drēbes. Nu, tā, kā cilvēki izvēlas pavadīt laiku lietderīgi, nevis uzklausīt&dot tīri emocionālā, ne tik ļoti pat intelektuālā līmenī. Bet, nu droši vien katram ir savas prioritātes un nekas cits, kā respektēt un rēķināties ar to, neatliek!
psihologu gan, jāatzīst, neesmu nekad mēģinājusi. tam cilvēkam uzklausīt ir darbs, draudzība tomēr ir kaut kas vairāk.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]king
date: Jun. 13th, 2008 - 11:50 am
Link

Ja par izvēli - cilvēki vai kaut kādas praktiskas lietas, tad līdz šim vienmēr dominējuši cilvēki. Man savā gadījumā varbūt pat par daudz un tāpēc cenšos nedaudz distancēties vai samazināt to sajūtu apmaiņas devu.
Protams, ka psihologs neaizstās draugus, bet atsevišķās lietās galvas speciālists var ātri un efektīvi palīdzēt tikt skaidrībā ar kaut kādām normālā ikdienas ritējuma zacepkām. Tā teikt, ne visam der draugi un ne visam ārsti, tas gan :)

Reply | Parent